«Πέρασαν τρία χρόνια. Θέλετε να παίξουμε πάλι; Το παιχνίδι αρχίζει». Πέρασαν δύο χρόνια απ’ όταν το Netflix, μετά τη σαρωτική του επιτυχία, ανακοίνωσε πως το «Παιχνίδι του καλαμαριού» («Squid Game») πήρε το «πράσινο φως» για δεύτερο κύκλο. Τώρα ανακοινώνει την πρεμιέρα του σίκουελ της σειράς που κοκάλωσε τους θεατές, με την προτροπή της εισαγωγής του άρθρου.

Η επίσημη πρώτη του «Παιχνιδιού του καλαμαριού 2» δρομολογείται για τις 26/12/2024 και συνοδεύεται με «φρέσκο» επίσημο teaser. Επαΐοντες τόνιζαν ότι το δεύτερο μέρος της νοτιοκορεατικής σειράς, που θέλει τους ήρωες πρωταγωνιστές σε παιχνίδια ζωής-θανάτου, με έπαθλο τεράστιο χρηματικό ποσό, θα είναι διαφορετικό από το πρώτο. Αν κρίνουμε από το τρέιλερ, όπου αντικρίζουμε γυναίκες και άντρες αθλητές να καταρρέουν ενώ αγωνίζονται και να ακούγονται ουρλιαχτά, και η συνέχεια θα μας κρατήσει «στην τσίτα».



Οι Lee Jung-Jae, Lee Byung-Hun, Wi Ha-Jun και Gong Yoo επανέρχονται δριμύτεροι. Τα new entries, τα καινούργια πρόσωπα -για εμπλουτισμό και απογείωση του σασπένς καθώς θα παίξουν «ρόλους-κλειδιά»-, ακούνε στα ονόματα Yim Si-Wan, Kang Ha-Neul, Park Sung-Hoon και Yang Dong-Geun. Όσο για το concept, πρυτανεύουν θέματα αλληλεγγύης. Ο πρωταγωνιστής Seong Gi-Hun, επιστρέφοντας, θέλει να πάρει εκδίκηση από τον Front Man, με τη σύγκρουσή τους πλέον να φτάνει στα άκρα.

Η επέκταση του σύμπαντος της σειράς από τον σκηνοθέτη και εκτελεστικό παραγωγό της, Hwang Dong-Hyuk, προσφέρει «υψηλότερα “διακυβεύματα” και ολοκαίνουργια τεχνάσματα», όπως ο ίδιος διευκρινίζει. Ήδη προμοτάρεται, με παραστάσεις-εκπλήξεις σε Νότια Κορέα, Γαλλία, ΗΠΑ, Κολομβία, Αργεντινή, Ινδία. Στην Γκάγκναμ της Σεούλ, φρουροί στα ροζ αφαίρεσαν πανό με τα σύμβολα του «Παιχνιδιού» (○△□). Αντίστοιχες εμφανίσεις, στα ροζ, πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και σε Λος Άντζελες, Μπογκοτά, Μπουένος Άιρες. Η παγκόσμια προώθηση του σίριαλ με μότο, όπως είναι ευκόλως εννοούμενο, «το πραγματικό παιχνίδι αρχίζει» και με τα σύμβολα ○△□ να φιγουράρουν σε διάφορες τοποθεσίες ανά την υφήλιο, τα λέει όλα. Θα υπάρξει και τρίτη σεζόν, που θα βγει στον αέρα της πλατφόρμας το 2025. (Το ερώτημα «είστε έτοιμοι;» ασφαλώς είναι ρητορικό). Tip: Εντυπωσιακή και η καρτουνίστικη εκδοχή του πρωταγωνιστή Lee Jung-Jae.