Για άλλη µια τηλεοπτική χρονιά αρκετοί ηθοποιοί θα δοκιµαστούν σε ρόλο παρουσιαστών και παρουσιαστριών στη µικρή οθόνη. ∆εν είναι η πρώτη φορά ούτε καινούργιο φαινόµενο. Από το κρατικό µονοπώλιο της ΕΡΤ εκπρόσωποι της υποκριτικής αναλάµβαναν το πηδάλιο εκποµπών. Ποιος δεν θυµάται το «Σ’ αγαπώ» της Μαρίας Αλιφέρη, στα «Τετράγωνα των αστέρων», ή το «Καλλιτεχνικό καφενείο» µε οικοδεσπότη τον Βασίλη Τσιβιλίκα;

Πολλοί, δε, τα καταφέρνουν περίφηµα. Στα επιµέρους, η Ζέτα Μακρυπούλια για άλλη µια χρονιά θα παρουσιάσει το τηλεπαιχνίδι «Ρουκ Ζουκ» στον ΑΝΤ1, ενώ ο επιστήθιος φίλος της, Νίκος Μουτσινάς, επιστρέφει στην τηλεόραση µε βραδινή εκποµπή δύο φορές την εβδοµάδα στον Alpha. Παράλληλα, προετοιµάζει τα κινηµατογραφικά «Βαφτίσια». Η δε ∆ανάη Μπάρκα συνεχίζει πλέον στη µεσηµεριανή ζώνη του Mega µε το «Πάµε ∆ανάη», ενώ η ταλαντούχα Μπέττυ Μαγγίρα είναι σε συζητήσεις για την επάνοδό της µετά το τέλος της συνεργασίας της µε τον ΑΝΤ1, έχοντας κλείσει παράλληλα εµφανίσεις µε τη Μαρινέλλα σε σχήµα έκπληξη (Παπουτσάκη, Παπαρίζου, ∆ιονυσίου) στο «Nox» της Ιεράς Οδού. H perfomer έχει δεχθεί πρόταση τόσο για µαγνητοσκοπηµένο format της Acun Medya στον Σκάι, ενώ υπήρξε κρούση και για την παρουσίαση του νέου τηλεπαιχνιδιού του Star που αγοράστηκε από το BBC και έχει τίτλο «1% Club».


Στην ΕΡΤ

Στη δηµόσια τηλεόραση -και συγκεκριµένα στο πρώτο κανάλι- είναι πολλοί οι ηθοποιοί που θα παρουσιάσουν εκποµπές. Την επόµενη σεζόν θα δούµε τον Γιώργο Καραµίχο να συνεχίζει στην παρουσίαση του τηλεπαιχνιδιού «Πες τη λέξη», ενώ το ίδιο θα συµβεί και µε την Ευγενία Σαµαρά που θα είναι οικο δέσποινα στο καθηµερινό τηλεπαιχνίδι γνώσεων «Switch». Η ηθοποιός ολοκλή ρωσε την παρουσία της στον «Σασµό» και θα είναι πρωταγωνίστρια και στη νέα κωµωδία του Λάµπρου Φισφή στο Mega, «Εχω παιδιά».

Στο πρώτο κανάλι θα ανα βιώσει το θρυλικό τηλεπαιχνίδι «Tα τε τράγωνα των αστέρων», που στο παρελ θόν έχουν παρουσιάσει µόνο ηθοποιοί: τη δεκαετία του ’80 η Μαρία Αλιφέρη και το 2003 στο Mega o Γιώργος Μαρί νος. Αυτή τη φορά χρέη οικοδεσπότη αναλαµβάνει ο Θανάσης Αλευράς και το πρότζεκτ προορίζεται για τη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ1, ενδεχοµένως στο πρόγραµµα του Σαββατοκύριακου. Στο πρώτο κανάλι θα συνεχίσουµε να βλέπουµε την Τζένη Θεωνά µε την εκποµπή «Μαµάδες», ενώ παράλληλα θα είναι πρωταγωνίστρια και στη νέα κωµωδία της ∆ηµόσιας Τηλεόρασης σε σκηνοθεσία Νίκου Ζαπατίνα, «Μαµά στα κρυφά». Ο Τάσος Ιορδανίδης, παράλληλα µε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθηµερινή σειρά του Mega «Η γη της ελιάς», θα είναι συµπαρουσιαστής της Ζωής Κρονάκη στη νέα πρωινή ψυχαγωγική εκποµπή του Σαββατοκύριακου «Καληµέρα είπαµε;».


Πρώτη φορά

Σε ρόλο παρουσιαστή πρώτη φορά θα δοκιµαστεί και ο Φάνης Μουρατίδης. Ο γνωστός ηθοποιός αναλαµβάνει το «τιµόνι» του τηλεπαιχνιδιού «Money drop». Το παιχνίδι επιστρέφει για 3η φορά στην ελληνική τηλεόραση από τη συχνότητα του Alpha. Πρώτη φορά προβλήθηκε από το Mega µε τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και η δεύτερη ήταν στο Star µε οικοδέσποινα τη Βίκυ Σταυροπούλου. Στον ΑΝΤ1, πλην της Ζέτας Μακρυπούλια, συνεχίζει και ο Θάνος Κιούσης, αποποιούµενος την καλλιτεχνική περσόνα του Τόνι Σφήνου. Το «5x5» θα προβάλλεται στην απογευµατινή ζώνη του καναλιού, ενώ θα υπάρχει και special εκδοχή του σε βραδινή προβολή, µε επώνυµους παίκτες να διαγωνίζονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πολλά πρόσωπα, από την άλλη, πέρασαν από δοκιµαστικό για το νέο τηλεπαι χνίδι γνώσεων του Mega «One question» -σηµειωτέον, ακόµη δεν έχει αποφασιστεί πότε θα ενταχθεί στο πρόγραµµατου σταθµού. Φαβορί για την παρουσίασή του είναι η Σµαράγδα Καρύδη, ηθοποιός µε µεγάλη εµπειρία στην παρουσίαση, καθώς έχει περάσει από πολλά προγράµµατα («Celebrity game night», «Ενα εκατοµµύριο yen» κ.ά.)

Ο Μάρκος Σεφερλής, από την πλευρά του, θα ξαναπάρει τα ηνία του µαγειρικού τηλεπαιχνιδιού «Η µαµά µου µαγειρεύει καλύτερα απ’ τη δική σου» στον Σκάι. Στο κανάλι του Φαλήρου αναλαµβάνει καθήκοντα παρουσιαστή και ο Γιάννης Τσιµιτσέλης. Εχοντας παρουσιάσει µε επιτυχία εκποµπές στο παρελθόν («Fishy», Mega), o γνωστός ηθοποιός θα είναι οικοδεσπότης του νέου ριάλιτι περιπέτειας του Ατζούν Ιλίτζαλι «Tempting fortune». Το συγκεκριµένο πρόγραµµα δεν θα γυριστεί στη ∆οµινικανή ∆ηµοκρατία, αλλά κατά πάσα πιθανότητα στην Αφρική. Αρκετοί ακόµη ηθοποιοί βρίσκονται αυτή την περίοδο σε συζητήσεις για διάφορα πρότζεκτ και οι σχετικές ανακοινώσεις αναµένονται τις επόµενες εβδοµάδες.