Νέα Μegaλη συμφωνία του σταθμού της Συγγρού με τη διεθνή πλατφόρμα. Όπως ανήρτησε στην επίσημη σελίδα του το Netflix, το «Famagusta» του Αντρέα Γεωργίου εντάσσεται από τις 20/9 στον κατάλογο των διαθέσιμων σειρών του προς θέαση. Η σειρά αποτελείται από τρεις κύκλους των οκτώ επεισοδίων: η κάθε μια, και με αφορμή την εξαφάνιση ενός παιδιού που σήμερα είναι 50 ετών, ξετυλίγει το κουβάρι της εισβολής του Αττίλα το 1974 στην Κύπρο και φτάνει μέχρι και σήμερα.

Συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων (εκείνη 17 και εκείνος 19 ετών) χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό του. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, την Αμμόχωστο, χάνοντας παράλληλα και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους. Ένα βρέφος κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας 50χρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή στο Λονδίνο, παράλληλα με εκείνη της οικογένειάς του, στην Κύπρο, που αγνοεί την τύχη του. Η επιστροφή του αγνοούμενου γιου στην πατρίδα του, με αφορμή ντοκιμαντέρ για λογαριασμό μιας διεθνούς πλατφόρμας, αναμένεται να αποδειχθεί μοιραία τόσο για τη ζωή του όσο όμως και για τις ζωές όλων των ηρώων της σειράς.

Διαβάστε ακόμα: Διπλός ο Παπακαλιάτης στο Netflix - Μετά το "Maestro" ανεβαίνει στην πλατφόρμα και το "Αν..."

Πρόκειται για την τέταρτη ελληνική σειρά που εντάσσεται στον κατάλογο του Netlfix. Η διαφορά όμως έγινε με το «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, που προβλήθηκε στο διεθνές «πακέτο» της πλατφόρμας.

Ακολούθησαν οι παραγωγές του ΑΝΤ1 «Σέρρες» και «Σώσε με». Σε αντίθεση με το «Maestro», που τα τέσσερα τελευταία επεισόδια της σειράς θα μεταδοθούν ταυτόχρονα σε Mega και Netflix, στον κατάλογο της πλατφόρμας όσον αφορά στη «Famagusta» εντάσσονται οι δύο πρώτοι κύκλοι, που έχουν ήδη προβληθεί από το Mega. Ο τρίτος και τελευταίος θα «ανέβει» στο συνδρομητικό δίκτυο μετά την ολοκλήρωση της προβολής του από το Mega.

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»