Η πιο κρίσιµη σεζόν είναι αυτή που ξεκινάει για τον ενηµερωτικό τοµέα του ΣΚΑΪ, µε φόντο την επιθυµία του Γιάννη Αλαφούζου να επιστρέψει η άλλοτε ναυαρχίδα του τηλεοπτικού σταθµού στις επιδόσεις των προηγούµενων δεκαετιών.

Η ενσωµάτωση της εκποµπής των ΠορτοσάλτεΑναστασοπούλου στο καθηµερινό πρόγραµµα µετά τους «Αταίριαστους» καταδεικνύει περίτρανα και το στίγµα που επιθυµεί να δώσει η διοίκηση, µε φόντο φυσικά και την επερχόµενη παρουσία του Κωνσταντίνου Ζούλα στη θέση του διευθύνοντος συµβούλου αντί της Εύης Κουτσαυτάκη.

Στόχος είναι να ξεκολλήσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων µε τη Σία Κοσιώνη από τα µονοψήφια νούµερα των τελευταίων ετών, τόσο στο σύνολο όσο και στο δυναµικό κοινό, και να ακολουθήσει τα πολύ πιο ικανοποιητικά ποσοστά των ΟικονόµουΠαυλόπουλου στην πολύ πρωινή ζώνη, αλλά και των Κούτρα και Ντζούνου.

 

ΣΚΑΪ: Χρονιά κρίσης και για τον Βασίλη Παπαδρόσο - Ισχυρότερη κριτική στην διακυβέρνηση Μητσοτάκη

Το όλο σκηνικό αποκτά ακόµα µεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για τη χρονιά της κρίσης σε ό,τι αφορά τον επικεφαλής της ενηµέρωσης, Βασίλη Παπαδρόσο, αλλά και µια σειρά άλλων κορυφαίων στελεχών.

Στο πλαίσιο µάλιστα των διεργασιών για την αύξηση των ποσοστών τηλεθέασης, κύκλοι εντός του Νέου Φαλήρου θέτουν ανοικτά το θέµα της γραµµής του καναλιού, θεωρώντας πως ακολουθώντας το παράδειγµα της γειτονικής «Καθηµερινής» θα πρέπει να υπάρξουν ισχυρότερες δόσεις κριτικής στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και ιδιαιτέρως… χειρουργικές, προκειµένου να µην αλλοιωθεί ο βασικός φιλοκυβερνητικός χαρακτήρας του οµίλου.

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο SECRET της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 24/8/2024