Γέλιο, χαρά, συγκίνηση, αγωνία, µυστήριο, σκοτεινά µυστικά, ανοµολόγητοι έρωτες, δράση, ανατροπές… Οι σειρές µυθοπλασίας της ΕΡΤ «τα έχουν όλα κι έρχονται για να κάνουν συναρπαστική», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δηµόσια τηλεόραση, τη νέα σεζόν. Σκοπός, προστίθεται στην ανακοίνωση, «να χαρίσουν στο τηλεοπτικό κοινό µοναδικές στιγµές». Την αυλαία λοιπόν «ανοίγουν» οσονούπω τρεις καθηµερινές σειρές. Ο λόγος κατ’ αρχάς για το σίριαλ «Η παραλία» (µε τους ∆ανάη Μιχαλάκη, ∆ηµήτρη Μοθωναίο, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Γιούλικα Σκαφιδά), που επιστρέφει στην ΕΡΤ1 µε τον δεύτερο κύκλο και κάνει πρεµιέρα την Κυριακή 8/9, στις 21.00, µε διπλό επεισόδιο.

Την αµέσως επόµενη, στις 9/9, έχουµε την «Ηλέκτρα» (µε τους Έµιλυ Κολιανδρή, Aποστόλη Τότσικα, Κατερίνα ∆ιδασκάλου, Λουκία Παπαδάκη), που επανέρχεται σε καινούργια ώρα, στις 19.45, µε καινούργια επεισόδια. Η πολυαναµενόµενη δε ολόφρεσκη κωµική σειρά, «Αρχελάου 5», µε την Εβελίνα Παπούλια, τον Γιάννη Στάνκογλου και τη Ναταλία ∆ραγούµη σαν να ξεπήδησε από την πλέον αµφιλεγόµενη -αισθητικά και καλλιτεχνικά γενικότερα- δεκαετία του 20ού αιώνα, αυτήν του ’80 φυσικά, κλείνει το πρώτο ραντεβού της µε τους τηλεθεατές επίσης στις 9/9, στις 21.00. Φόντο, το Παγκράτι.

Προσεχώς στο πρόγραµµα της ΕΡΤ1 θα προστεθεί και η αστυνοµική σειρά «∆ίχτυ» του Μανούσου Μανουσάκη, αλλά και η µίνι σειρά «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» σε σκηνοθεσία Όλγας Μαλέα, µε την Demy να τεστάρει τον εαυτό της πάλι (µετά το µιούζικαλ «Mama Mia» δίπλα στη ∆έσποινα Βανδή, και εδώ να υπενθυµίσουµε πως θα τη δούµε πάλι στο σανίδι ως «Ωραία µου κυρία» την προσεχή θεατρική σεζόν) ως ηθοποιό στον ρόλο της αδελφής τής µεγαλύτερης σοπράνο του 20ού αιώνα, της Τζάκι.

Κατά τα άλλα και όσον αφορά τα της δηµόσιας τηλεόρασης, στο δεύτερο µέρος της τηλεοπτικής σεζόν 2024-2025, µετά τον Φλεβάρη δηλαδή, θα βγει στον αέρα το τηλεπαιχνίδι τα «Τετράγωνα των αστέρων». Ένα από τα ονόµατα που έχουν ακουστεί για τη θέση του παρουσιαστή είναι του Θανάση Αλευρά, χωρίς όµως να έχουν ληφθεί -όχι ακόµα τουλάχιστον- οριστικές και αµετάκλητες αποφάσεις