Το «Grand Hotel», η νέα δραµατική σειρά του ΑΝΤ1, ετοιµάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό. Λίγο πριν από τα εγκαίνια ο φακός µπήκε στα παρασκήνια του πολυτελούς ξενοδοχείου και πίσω από κλειστές πόρτες δωµατίων, όπου το κοινό θα γίνει µάρτυρας µεγάλων παθών και αποτρόπαιων εγκληµάτων. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα φτωχικά σπίτια προσφυγικής συνοικίας, εκεί όπου φωλιάζουν τραυµατισµένα όνειρα αλλά και η υπερηφάνεια µιας άλλης, ξεριζωµένης ζωής.

Κηφισιά 1925, στο διά ταύτα, τρία χρόνια µετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και µία προσφυγοπούλα καµαριέρα εξαφανίζεται από το ξενοδοχείο-επίκεντρο της πλοκής της σειράς. Ο αδελφός της προσλαµβάνεται παριστάνοντας τον σερβιτόρο και ξεκινάει έρευνα που θα αποδειχθεί απειλητική ακόµη και για τη ζωή του. Στην πορεία γνωρίζει τον έρωτα στα µάτια της κόρης της ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου.

Ποιες αλήθειες όµως κρύβονται κάτω από τα ακριβά χαλιά στα υπερφωτισµένα σαλόνια του ξενοδοχείου; Θα καταφέρει άραγε ο απαγορευµένος έρωτάς τους να ανθίσει και να επιβιώσει, όταν όλα είναι εναντίον του; Το πρώτο στοίχηµα λοιπόν, όσον αφορά τη µυθοπλασία εποχής για το κανάλι του Αµαρουσίου, είναι η συγκεκριµένη ιστορία µε αγωνία, µε φόντο το εκτυφλωτικό «περιτύλιγµα» της υψηλής κοινωνίας αλλά και τη ζωή των προσφύγων του 20ού αιώνα.

Από την άλλη, το µάτι στο κοινό κλείνει για δεύτερη σεζόν και η «Μάγισσα» - µε τον υπότιτλο «Φλεγόµενη καρδιά». Κυκλοφόρησαν λοιπόν οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσµατα, όπου βλέπουµε στην ενετοκρατούµενη Μάνη τον Νικήτα Λάσκαρη (Γιάννης Ποιµενίδης) και τον Μήτρο Γερακάρη (Σπύρος Τσεκούρας) να γίνονται οι πρώτοι κρίκοι µιας αλυσίδας ανελέητης αντιπαλότητας.

Ο µεν Νικήτας Λάσκαρης, προπάππος του Μιχαήλ Λάσκαρη, πήρε µέρος στις τελευταίες µάχες των Ενετών εναντίον των Τούρκων στην Πελοπόννησο. Πλέον µοιράζεται τον πύργο του µε τους Ενετούς και προστατεύει τα συµφέροντα των Μανιατών. Ο δε Μήτρος Γερακάρης, προπάππος του Σπήλιου Γερακάρη, θεωρεί τον εαυτό του άρχοντα του Πόρτο Κάγιο. Ικανότατος πειρατής παλαιότερα, πλέον έχει ανοίξει καπηλειό µε πόρνες. Γύρω του έχει δηµιουργήσει µια οµάδα ανθρώπων για να ελέγχει την περιοχή. Οι συγκρούσεις αναµένονται σφοδρές, ανελέητες, όπως µια κλασική µανιάτικη βεντέτα.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή