Η σειρά «Famagusta» διακρίθηκε στα διεθνή βραβεία «Vexillvm Sciacca». Ο μικρός Ανδρέας Χριστοδούλου, ο ηθοποιός με σύνδρομο Down που πρωταγωνιστεί στη σειρά, και οι συντελεστές της -Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου- θα βραβευτούν σε ειδική τελετή, στις 28/9, στις 17.30, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Urbaniana, στο Βατικανό.

Διαβάστε ακόμα: Κούλλης Νικολάου για τις αντιδράσεις για το "Famagusta" - "Αυτή είναι η πραγματικότητα"

''Famagusta'': Ο μικρός ηθοποιός διακρίθηκε από τους υπεύθυνους των διεθνών βραβείων 

Ο μικρός Ανδρέας, που στη σειρά υποδύεται τον αδερφό του Τεύκρου (Βαγγέλης Κακουριώτης), ο οποίος προσπαθεί να αναλάβει την επιμέλειά του από την αδιάφορη μητέρα του, διακρίθηκε από τους υπεύθυνους των διεθνών βραβείων που απονέμονται κάθε χρόνο στο Βατικανό. Και στα οποία συντονιστικό ρόλο κρατά -πάντα- η δημοσιογράφος Βίκυ Μπαφατάκη. Συγκεκριμένα, ο νεαρός Κύπριος θα λάβει το βραβείο Κινηματογράφου-Θεάτρου, ενώ η τριάδα Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου και Κούλλης Νικολάου θα λάβουν τιμητικό βραβείο Κινηματογράφου και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την επιλογή τους αυτή.

Και ο τρίτος κύκλος, όπως και το φινάλε της σειράς, θα έρθει προσεχώς στους δέκτες μας από το Mega. Όσο για την τελετή, θα έχει κι άλλο ελληνικό χρώμα, καθώς το βραβείο Ιατρικής Γενετικής θα απονεμηθεί στον καθηγητή Γενετικής Ιατρικής, Στυλιανό Αντωναράκη (Ελλάδα - Ελβετία).

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»