Με µια οµιλία σαν «αποφώνηση», µε συγκινητικές στιγµές, ο Κωνσταντίνος Ζούλας ολοκλήρωσε τη θητεία του στην προεδρία της ΕΡΤ, που ολοκληρώνεται τυπικά την προσεχή Τετάρτη. «Η ΕΡΤ τα τελευταία πέντε χρόνια τόλµησε να κάνει πράγµατα που στο παρελθόν -όχι τόσο στο µακρινό παρελθόν- φάνταζαν εξωπραγµατικά για τη δηµόσια ραδιοτηλεόραση».

Με τη φράση αυτή θέλησε να συνοψίσει όσα έγιναν ενόσω υπήρξε επικεφαλής της. ∆ηλώνοντας «υπερήφανος», πρόσθεσε: «Το ξέρει καλά η Κατερίνα Κασκανιώτη (σ.σ: διευθύνουσα σύµβουλος) και θα το καταλάβει σύντοµα και ο Γιάννης Παπαδόπουλος (σ.σ: νέος πρόεδρός της). Η ΕΡΤ ξεκινά µε όρους που ζηλεύουν και τα ιδιωτικά κανάλια. Τόσο από πλευράς οικονοµικής ευρωστίας όσο και από την έγκαιρη προετοιµασία του προγράµµατος των καναλιών της. Τη χρονιά που διανύουµε θα κεφαλαιοποιήσει από κάθε άποψη όσα έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια». Ο Κωνσταντίνος Ζούλας, όπως έχουµε γράψει, θα αναλάβει σύντοµα καθήκοντα διευθύνοντος συµβούλου στον Όµιλο Σκάι, ενώ, σύµφωνα µε πληροφορίες της «Α», τον ακολουθεί στο Φάληρο και η σύµβουλός του Λίνα Παπαδάκη σε αντίστοιχη θέση.

Η σκυτάλη της ηγεσίας της ΕΡΤ περνά, όπως επίσης έχουµε αναφέρει, στον δηµοσιογράφο Γιάννη Παπαδόπουλο. Θα προταθεί σήµερα επισήµως εκ µέρους της κυβέρνησης για τη θέση του προέδρου του δηµόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στη γενική συνέλευση της ΕΡΤ. Εκφώνησε το τελευταίο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον Σκάι την προηγούµενη Κυριακή, κλείνοντας στην αποφώνησή του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ τον Σκάι αλλά και εσάς για την εµπιστοσύνη σας αυτά τα τελευταία δύο χρόνια». Χθες εκδόθηκε και η σχετική ανακοίνωση από τον ραδιοτηλεοπτικό όµιλο του Φαλήρου: «Ο Σκάι ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας του µε τον δηµοσιογράφο Γιάννη Παπαδόπουλο».

Σύµφωνα µε πληροφορίες της «Α», ο δηµοσιογράφος, υπό την ιδιότητα του προέδρου πλέον, θα κάνει την πρώτη του εµφάνιση στην παρουσίαση του νέου προγράµµατος της ΕΡΤ στο Ραδιοµέγαρο της Αγίας Παρασκευής στις 18 Σεπτεµβρίου. Παρουσία φυσικά της διευθύνουσας συµβούλου της εταιρείας Κατερίνας Κασκανιώτη.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή