Μη χάσετε σε αυτό το τεύχος:

Τα ερευνητικά κέντρα της χώρας και η δημιουργία Startups

Εκτός από παραγωγή πρωτοποριακών – επιστημονικών προϊόντων και καινοτομία αιχμής, τα ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας είναι θερμοκοιτίδες για δημιουργία εταιρειών – Spinoffs που μεταμορφώνουν την έρευνα και καινοτομία σε πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες.

Web3: O «Προμηθέας» που «επιστέφει» τα δεδομένα στους ιδιοκτήτες τους

Καλά κρυμμένο μέσα στο Internet όπως το ξέρουμε σήμερα υπάρχει το αυτόνομο δίκτυο του Web3. Βασίζεται στην τεχνολογία blockchain, μια μετασχηματιστική δύναμη που υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τον ψηφιακό κόσμο. To Web3 «επιστρέφει» τα δεδομένα πίσω στους δημιουργούς τους με εντυπωσιακές εφαρμογές στα logistics, στην υγεία και την τραπεζική.

π-Net: Ένα πρότυπο κέντρο ανάπτυξης τεχνολογιών 5G και 6G

Το π-ΝΕΤ, ένα Κέντρο Ικανοτήτων με έδρα στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών,  λειτουργεί ως κόμβος συνεργασίας ανάμεσα σε 21 εταίρους, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών, ερευνητικών οργανισμών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με στόχο την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογικών λύσεων στον τομέα των έξυπνων τηλεπικοινωνιακών δικτύων και υπηρεσιών νέας γενιάς.

Γιατί το iPhone 16 ανεβάζει τον πήχη στην αγορά των Smartphones

Με το σύνθημα «It’s Glowtime», εμπνευσμένο από το κλασσικό «It’s showtime» έγιναν και επίσημα τα αποκαλυπτήρια του πολυαναμενόμενου iPhone 16, του πρώτου smartphone Τεχνητής Νοημοσύνης της Apple, σηματοδοτώντας την επίσημη είσοδο της εταιρείας στην AI εποχή με εντυπωσιακές εφαρμογές.