Στη γραμμή της αφετηρίας βρίσκονται πλέον λαμπεροί τηλεαστέρες, ταλαντούχοι ηθοποιοί, καταξιωμένοι δημοσιογράφοι και έμπειρα στελέχη τηλεοπτικών σταθμών. Σήμερα ξεκινά επίσημα η νέα σεζόν και έως και την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου οι τηλεθεατές θα «βομβαρδιστούν» από τρέιλερ και πρεμιέρες.


Mega

Οι ενημερωτικές εκπομπές έχουν προβάδισμα και σήμερα τις διαδέχονται οι ψυχαγωγικές: στις 09.20, η Φαίη Σκορδά, επιστρέφοντας έπειτα από 11 χρόνια στο Mega, θα πει «Buongiorno» (καλημέρα) στο κοινό, με infotainment εκπομπή, που θα ολοκληρώνεται στις 12.40, δίνοντας τη σκυτάλη στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων. Στο πλευρό της θα είναι οι Δημήτρης Ουγγαρέζος, Νάνσυ Νικολαΐδου, Ευάννα Ζουμπούρογλου και Ανδρέας Μικρούτσικος, στην ενότητα της ενημέρωσης ο Στέργιος Σαμαρτζής, στα ζώδια η Βίκυ Παγιατάκη και στη μαγειρική ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. Πρώτος καλεσμένος, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, θα είναι ο Λάκης Λαζόπουλος, που επίσης εντάχθηκε στο τιμ του καναλιού.


ΑΝΤ1

Ο ΑΝΤ1, πάλι, επαναλανσάρει στις 06.00 το «Καλημέρα Ελλάδα» για 34η χρονιά σερί, με τον Γιώργο Παπαδάκη στο πηδάλιο. Τη φετινή σεζόν στο πλευρό του «πατριάρχη της πρωινής ζώνης» θα είναι οι Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου και Γιώργος Γρηγοριάδης.

Στις 09.50 κάνει πρεμιέρα το «Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα. Στην ομάδα των συνεργατών του (Τάσος Τεργιάκης, Αρια Καλύβα, Φωτεινή Πετρογιάννη, Ελένη Βουλγαράκη και Βαγγέλης Περρής) προστίθεται η Αφροδίτη Γραμμέλη. Αν όχι στην πρώτη εκπομπή, την πρώτη εβδομάδα θα προβληθεί αποκλειστική συνέντευξη του Κωνσταντίνου Αργυρού, που μαγνητοσκοπήθηκε στο Λονδίνο. Τη στήλη της μαγειρικής θα έχει και φέτος ο Αλέξανδρος Παπανδρέου.


Alpha

Στο «μέτωπο» του Alpha, τώρα, στις 07.45 θα καλημερίσει το κοινό για 12η σεζόν η Σταματίνα Τσιμτσιλή, προσφέροντας (το) «Happy Day» (της). Παραμένουν κοντά της οι Δημήτρης Παπανώτας, Κώστας Φραγκολιάς, Τίνα Μεσσαροπούλου και στον σχολιασμό της επικαιρότητας ο Δήμος Βερύκιος.

Η σκυτάλη στις 10.00 θα περνά πάλι στη «Super Κατερίνα», με την Κατερίνα Καινούργιου και τους Γρηγόρη Γκουντάρα, Γιάννη Πουλόπουλο και Στέφανο Κωνσταντινίδη, ενώ προστίθεται η Κατερίνα Παπακωστοπούλου, που επί χρόνια κάλυπτε το ιατρικό ρεπορτάζ, μαζί με την παρουσίαση δελτίων ειδήσεων στο Star. Στην κουζίνα της εκπομπής θα βρίσκεται ο Πέτρος Συρίγος.


Star

Στις 08.45 θα σερβίρει το πρώτο «Breakfast» της σεζόν το Star με το ζευγάρι στη ζωή και στο «γυαλί» Ετεοκλή Παύλου - Ελένη Χατζίδου. Στο πάνελ συνεχίζουν οι Μαίρη Αργυριάδου, Κωνσταντίνος Ντάφλος και Λιλή Πυράκη. Τις διαθέσεις των πλανητών θα διαβάζει ξανά η Αση Μπήλιου, ενώ η στήλη της μαγειρικής περνά στον Χρήστο Μοίρα, που ξεχώρισε στο «MasterChef 2024».

Στις 11.45 ξεκινούν για τη νέα σεζόν και οι «Αλήθειες» της Ζήνας Κουτσελίνη με έμφαση στο κοινωνικό, το αστυνομικό, το δικαστικό και το ελεύθερο ρεπορτάζ.


Open

Από την άλλη, το Open ποντάρει στην ψυχαγωγία, με εκπρόσωπο μόνο την ατακαδόρο Ελένη Τσολάκη. Η πρεμιέρα της για το «Πρωινό Σουσού» έχει οριστεί επίσης για σήμερα. Στο πλευρό της στο καθημερινό, τρίωρο μαγκαζίνο θα βρίσκονται ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Νάνσυ Παραδεισανού, ο Γιώργος Σκρομπόλας, ο Κωνσταντίνος Αρτσίτας και στο κομμάτι της ενημέρωσης ο δικηγόρος Αναστάσιος Ντούγκας και ο δημοσιογράφος Μάκης Συνοδινός.

Για το τέλος Σεπτεμβρίου, δε, δρομολογείται η καθημερινή εκπομπή κοινωνικού χαρακτήρα με τον πολύπειρο Πέτρο Κουσουλό.


ΣΚΑΪ

Σε κοινή γραμμή πλεύσης, Mega, ANT1, Alpha και Star θα προχωρήσουν στο άνοιγμα της μεσημεριανής, της απογευματινής και της βραδινής ζώνης από την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου. Στην άτυπη αυτή συμφωνία δεν μετέχει ο Σκάι, που ξεκίνησε το πρόμο του ψυχαγωγικού του προγράμματος με τον νέο κύκλο του «My Style Rocks», με την Κατερίνα Καραβάτου στην παρουσίαση και τους Στέλιο Κουδουνάρη, Ελενα Χριστοπούλου και Γιώργο Καράβα στην κριτική επιτροπή. Από σήμερα ξεκινά το σύνολο του ψυχαγωγικού προγράμματος του σταθμού.

Στις 15.00 επιστρέφει για 2η σεζόν το μαγειρικό παιχνίδι «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα απ’ τη δική σου», με τον Μάρκο Σεφερλή και τον -δαιμόνιο- Ιταλοκερκυραίο Εκτορα Μποτρίνι στο πλευρό του. Το πρόγραμμα θα συνεχίζει στις 16.30 με το «My Style Rocks» και στις 18.45 κάνει πρεμιέρα το «Still Standing», με «καπετάνιο» τον Χρήστο Φερεντίνο.

Στις 21.00, ξεκινά ο νέος κύκλος του «Survivor», που θα προβληθεί πρώτη φορά στα χρονικά -στην Ελλάδα τουλάχιστονστο πρώτο μισό της τηλεοπτικής σεζόν. Ο Γιώργος Λιανός και οι παίκτες βρίσκονται ήδη στον Αγιο Δομίνικο. Τα χρώματα των ομάδων αλλάζουν και γίνονται πράσινο και κίτρινο, οι συνθήκες διαβίωσης δυσκολεύουν και οι στίβοι μάχης γίνονται απαιτητικότεροι. Φέτος το πρόγραμμα θα έχει δίωρη διάρκεια.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, ξεκινά το άλλο ριάλιτι του σταθμού, το «Tempting Fortune», με τους παίκτες να βιώνουν ένα ξεχωριστό, δύσκολο ταξίδι, έχοντας ωστόσο στη διάθεσή τους 300.000 ευρώ. Προχωρώντας, έρχονται αντιμέτωποι με παγίδες, που θα τους ωθήσουν στα όριά τους. Ενώ οι «πειρασμοί» που μπορούν να «αγοράσουν» ίσως τους... στοιχίσουν ακριβά. Στα ηνία θα είναι ο Γιάννης Τσιμιτσέλης. Θα ακολουθεί καθημερινά στις 22.15 το «Survivor» και στις 00.15 το «Power of Love».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή