Επισήµως θα ασκεί από σήµερα τα καθήκοντα του προέδρου της ΕΡΤ ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Η θητεία του είναι προσωρινή, διάρκειας ενός έτους, έως ότου η θέση προκηρυχθεί επισήµως από το ΑΣΕΠ.

Στις 13/9 ο Γιάννης Παπαδόπουλος επισκέφθηκε το Ραδιοµέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Συνοδευόµενος από τον προκάτοχό του, Κωνσταντίνο Ζούλα, που διετέλεσε επικεφαλής της δηµόσιας τηλεόρασης την τελευταία πενταετία, ο καινούργιος πρόεδρος της ΕΡΤ επισκέφθηκε τους χώρους των εργαζοµένων, µίλησε µε αρκετούς από αυτούς και συνάντησε παλιούς γνώριµους, αφού άλλωστε και ο ίδιος είχε εργαστεί παλαιότερα στη δηµόσια τηλεόραση µε τη δηµοσιογραφική του ιδιότητα.

Όπως ήταν αναµενόµενο, πέρασε και από το newsroom, το control αλλά και τα στούντιο της ΕΡΤ. Εξέφρασε µάλιστα τον θαυµασµό του για όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια και σε τεχνολογικό επίπεδο, δηλώνοντας πάντως ότι η τελική -«εξαιρετική»- εικόνα της δηµόσιας τηλεόρασης σήµερα είναι πρωτίστως αποτέλεσµα της προσπάθειας των εργαζοµένων.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Ζούλας ευχήθηκε «καλή αρχή και επιτυχία» στα νέα του καθήκοντα.

*Διαβάστε ακόμα: Η "μητέρα των μαχών" στην TV: Σήμερα ξεκινά και επίσημα η νέα σεζόν στην πρωινή ενημέρωση και την ψυχαγωγία (Όλα τα όνόματα)


Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον εξαιρετικά χαµηλών τόνων Γιάννη Παπαδόπουλο

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον -εξαιρετικά χαµηλών τόνων, οι συνεντεύξεις του είναι µετρηµένες- µεσιέ Παπαδόπουλο; Έχει εργαστεί ως συντάκτης ύλης, κοινοβουλευτικός, διπλωµατικός και πολιτικός συντάκτης, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής ειδήσεων και ενηµερωτικών εκποµπών, ενώ τα τελευταία 18 χρόνια διετέλεσε σε διευθυντικές θέσεις σε εφηµερίδες, τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθµούς.

Παράλληλα, έχει υπηρετήσει ως στέλεχος του γραφείου Τύπου της Προεδρίας της ∆ηµοκρατίας από το 1997 έως το 2021. Είναι πτυχιούχος του London School of Economics στις Πολιτικές Επιστήµες και στις ∆ιεθνείς Σχέσεις (BSc), κάτοχος µεταπτυχιακού τίτλου (MSc) International Βusiness Αdministration στο SOAS University of London και αυτή την περίοδο υποψήφιος διδάκτορας (PhD candidate) στα Μέσα Ενηµέρωσης και στην Επικοινωνία στο University of Leicester. Σιδεροκέφαλος!