Στην πλειονότητά τους στη χθεσινή τους πρεµιέρα οι παρουσιάστριες των πρωινών εκποµπών του εγχώριων καναλιών επέλεξαν λευκά outfits. Όχι τυχαία: Το χρώµα της ∆ευτέρας -κατά το feng shui- είναι το άσπρο. Η µέρα έχει πλανήτη τη Σελήνη και ζωδιακά αντιπροσωπεύεται από τους «αρχηγούς» του νερού, τους Καρκίνους.

Την κορδέλα, βέβαια, έκοψε ένας άνδρας, o αποκαλούµενος «πατριάρχης» της ελληνικής TV. Στις 05.45 εµφανίστηκε -για 34η σεζόν (!)- στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπαδάκης, για να πει «Καληµέρα Ελλάδα»: «Εκείνο που µας ενδιαφέρει είναι να είµαστε καλά όλοι», τόνισε.

Με κατακόκκινο φόρεµα στις 07.45 η Σταµατίνα Τσιµτσιλή αναφώνησε για 12η σεζόν στον Alpha: «Happy Day». «Πώς γίνεται πάντα µετά από 11 χρόνια να υπάρχει καρδιοχτύπι; Ίσως γιατί µας ενδιαφέρει το χρυσό της καρδιάς σας;», αναρωτήθηκε.

Στις 08.45 στη συχνότητα του Star υποδέχθηκαν τους τηλεθεατές για 3η σεζόν οι Ετεοκλής Παύλου και Ελένη Χατζίδου µε το «Breakfast». «Μας λείψατε, το καλοκαίρι σάς µελετούσαµε», είπε ο Παύλου, µε την Ελένη να συνεχίζει λέγοντας: «Θέλουµε να φτιάξουµε τα πρωινά σας».

Η πολυαναµενόµενη επιστροφή της Φαίης Σκορδά στο πλατό του Mega ύστερα από 11 χρόνια, µε το «Buongiorno», µε την παρουσιάστρια στα λευκά, συνοδεύτηκε από τρυφερότητα: «Καληµέρα Mega, καληµέρα σε όλη την Ελλάδα. Θέλω να σας κάνω µια µεγάλη αγκαλιά. Λέµε καληµέρα λίγο νωρίτερα βέβαια, γιατί ξεκινάµε στις 09.20. Ξαναλέω καληµέρα από το κανάλι που πρωτοξεκίνησα στο πρωινό, εδώ στο Mega», είπε.

Λευκό φόρεµα επέλεξε στις 09.50 στο Open και η Ελένη Τσολάκη. «Να έχουµε µια ωραία χρονιά µε υγεία, ωραίες στιγµές, χαµόγελα, ωραίες ειδήσεις και φυσικά υπέροχη παρέα - θα µπούµε µε το δεξί όλοι µαζί», τόνισε.

Ο Γιώργος Λιάγκας ξεκίνησε µε το «Πρωινό» στον ΑΝΤ1 στις 09.50. «Όπως σας άφησα, έτσι σας βρίσκω. Λίγο “πειράξαµε” τους συνεργάτες, µε µεγάλη χαρά έχουµε υποδεχθεί και καινούργιους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λευκό επέλεξε και η Κατερίνα Καινούργιου ως «Super Κατερίνα» του Alpha, ξεκινώντας στις 10.00. «Φέτος αποφάσισα, µε την οµάδα µου, να απαλλαγούµε από οποιαδήποτε τοξικότητα. Με αλήθεια, ψυχραιµία και χωρίς κιτρινισµό», ανέφερε µε νόηµα.