Με κεντρικό µήνυµα «Η δική µας ΕΡΤ», το νέο πρόγραµµα της ΕΡΤ παρουσιάστηκε στο Ωδείο Αθηνών. Ο πρόεδρός της, Γιάννης Παπαδόπουλος, στην πρώτη επίσηµη εµφάνισή του µετά την ανάληψη των καθηκόντων του, καλωσόρισε τους παρευρισκόµενους και η διευθύνουσα σύµβουλος της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη, ανέπτυξε τον στρατηγικό σχεδιασµό εστιάζοντας στους βασικούς άξονες που θα διέπουν το περιεχόµενο της δηµόσιας ραδιοτηλεόρασης τη νέα σεζόν.

Στη συνέχεια, ο γενικός διευθυντής Ενηµέρωσης, Φώτης Καφαράκης, παρουσίασε τον κορµό του ΕΡΤ Νews, ο γενικός διευθυντής Προγράµµατος, Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου, τα της ψυχαγωγίας και µυθοπλασίας, ενώ ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3, Φίλιος Στάγκος, επικεντρώθηκε στις τυπολογίες πολιτισµός και αθλητισµός. Στον χαιρετισµό του, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε: «Tο πιο πολύτιµο κεφάλαιο της ΕΡΤ είναι οι άνθρωποί της, που πάντα ‘‘βάζουν πλάτη’’ σε νέα και παλαιά εγχειρήµατα».

Η κυρία Κασκανιώτη, αφού ευχαρίστησε µε τη σειρά της όλους όσοι τίµησαν µε την παρουσία τους την εκδήλωση, τον καλωσόρισε στην «οικογένεια» της δηµόσιας τηλεόρασης. Αναφέρθηκε στους «τέσσερις άξονές της, την έγκυρη και αξιόπιστη ενηµέρωση -στην υπηρεσία της αλήθειας-, τη διαχρονική στήριξη των Ελλήνων δηµιουργών και την επένδυση σε πρωτότυπες παραγωγές υψηλής ποιότητας», όπως επίσης και στην «προσφορά περιεχοµένου που απευθύνεται σε κάθε κοινό, καθώς και την καινοτοµία, µε σύγχρονες τεχνολογίες που βελτιώνουν συνεχώς την ποιότητα του προγραµµατισµού και τους τρόπους µετάδοσης».

«Στόχος µας είναι να φέρουµε την ΕΡΤ ακόµη πιο κοντά στον καθένα από εµάς. Με περιεχόµενο που µας αγγίζει, που είναι κοντά µας, µε σειρές που µιλούν στην καρδιά µας, µε χαρακτήρες που ταυτιζόµαστε, γιατί τους αναγνωρίζουµε. Με προγραµµατισµό που λαµβάνει υπόψη του τις συνήθειές µας και που µας βρίσκει εκεί που είµαστε, σε µικρές ή µεγάλες συσκευές, στο σπίτι, στον δρόµο ή στο αυτοκίνητο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το ΕΡΤ News παραµένει 24ωρο ενηµερωτικό, η ΕΡΤ1 ψυχαγωγική, η ΕΡΤ2 πολυθεµατική και η ΕΡΤ3 εστιάζει στο τρίπτυχο πολιτισµός-αθλητισµός-περιφερειακή ενηµέρωση. Ξεχωριστή θέση θα έχουν και φέτος οι αθλητικές διοργανώσεις. Τip: Αξίζει ειδική αναφορά στη Γιουροβίζιον, καθώς η ΕΡΤ, έπειτα από 22 χρόνια, προχωρά σε ανοιχτό εθνικό τελικό.