Με διπλό επεισόδιο κάνει πρεµιέρα απόψε στις 9.00 ο δεύτερος κύκλος του «Γιατρού» στη συχνότητα του Alpha.

Η πλοκή των νέων επεισοδίων πραγµατεύεται την έναρξη της COVID-19 και την αντιµετώπισή της από τον Ανδρέα (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) και την οµάδα του, αλλά και την κατάσταση στο νοσοκοµείο µετά τη λήξη της πανδηµίας.

Φεβρουάριος 2020. Όλα δείχνουν ότι το τµήµα της Παθολογικής, έτσι όπως το ξέραµε µέχρι σήµερα, διαλύεται. Η Σοφία θα µετακοµίσει στην Κρήτη, ο Μιχάλης σκέφτεται να εγκαταλείψει την Ιατρική και ο Λεωνίδας µε την Εύα θα φύγουν για την Αιθιοπία. Ακόµα και η Κέλλυ, που πλέον έχει τελειώσει το αγροτικό της, δεν επιδιώκει να κάνει ειδικότητα στη «Μέριµνα», προς µεγάλη απογοήτευση του πατέρα της. Ο Ανδρέας, αντιµέτωπος µε όλα αυτά τα νέα µέτωπα, θα παλέψει µε όλες τις δυνάµεις του για να κρατήσει την οµάδα του ενωµένη. Θα παλέψει όµως και για την καρδιά της Άννας, η οποία ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή της.

Και ενώ όλα δείχνουν να παίρνουν τον δρόµο τους, ένας νέος ιός από την Κίνα έρχεται να ανατρέψει τα σχέδιά τους. Η πανδηµία έχει πια τελειώσει και ο Ανδρέας έχει αποφασίσει να βρίσκεται εκτός νοσοκοµείου. Παράλληλα στη «Μέριµνα» κάνουν την εµφάνισή τους νέα πρόσωπα που θα ανατρέψουν τα έως τώρα δεδοµένα: ένας καινούργιος παθολόγος στη θέση του Μιχάλη, ο Αλέξανδρος Χρηστίδης και η γνώριµη από τα παλιά Χριστίνα Λαµπρινού µε αναβαθµισµένο ρόλο. Πάνω από όλα όµως, καταφτάνει ο νέος διευθυντής του νοσοκοµείου, Αργύρης Σταθάτος, έτοιµος, όπως όλα δείχνουν, να διαλύσει την Παθολογική. Πέρα όµως από τις προσθήκες στο δυναµικό της οµάδας, ξεκινά έρευνα για την απόδοση ευθυνών κατά τους µήνες της πανδηµίας, βάζοντας την Άννα στο µάτι του κυκλώνα. Και τότε είναι που ο Ανδρέας αποφασίζει να επιστρέψει. Και, προκειµένου να προστατεύσει το τµήµα από τον Σταθάτο και την Άννα από την έρευνα, είναι έτοιµος για µια θαρραλέα και αναπάντεχη επιλογή.