Ενθουσιώδες χειροκρότηµα εισέπραξε η «Έρηµη χώρα» στην αποκλειστική προβολή των πρώτων δύο επεισοδίων του δεύτερου κύκλου της συγκλονιστικής σειράς της ΕΡΤ, της πρώτης παραγωγής του ERTFLIX, σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, που πραγµατοποιήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, παρουσία δηµοσιογράφων, ηθοποιών και συντελεστών.

Τα κινηµατογραφικά πλάνα, η υποβλητική ατµόσφαιρα, η υψηλή αισθητική, οι υποδειγµατικές ερµηνείες, οι αντισυµβατικοί χαρακτήρες που εµπλέκονται σε ένα ντόµινο ανατρεπτικών καταστάσεων καθήλωσαν από τα πρώτα λεπτά, εντείνοντας την αγωνία για τη συνέχεια της σειράς, που θα κάνει πρεµιέρα αποκλειστικά στην ψηφιακή πλατφόρµα της ΕΡΤ στις 18 Οκτωβρίου µε τα πρώτα τέσσερα επεισόδια του δεύτερου κύκλου.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόµενους στην κατάµεστη αίθουσα της Ταινιοθήκης, η διευθύνουσα σύµβουλος της δηµόσιας τηλεόρασης Κατερίνα Κασκανιώτη υπογράµµισε ότι «για την ΕΡΤ η επένδυση σε παραγωγές υψηλών προδιαγραφών δεν αποτελεί απλώς στρατηγική επιλογή αλλά δέσµευση προς το ελληνικό κοινό». Μετά το τέλος της προβολής ο σκηνοθέτης Γιώργος Γκικαπέππας πήρε τον λόγο και κάλεσε να έρθουν κοντά του όλοι οι ηθοποιοί της σειράς, που έχει κατακτήσει κοινό και κριτικούς, ξεπερνώντας έως τώρα τις 2.500.000 θεάσεις (views) στο ERTFLIX.

«Γράφοντας την “Έρηµη χώρα”, ταξίδεψα βαθιά µέσα µου και νιώθω ότι έγινα πιο δίκαιος. Σκηνοθετώντας τη σειρά, έµαθα ότι το να σπουδάζεις ξανά τη δουλειά σου είναι ένα ταξίδι που δεν τελειώνει», ανέφερε µεταξύ άλλων ο Γιώργος Γκικαπέππας, περιγράφοντας τα συναισθήµατά του από την περιπέτεια της συγγραφής και της σκηνοθεσίας του πρότζεκτ.

Όσο για την πλοκή, στον δεύτερο κύκλο το νήµα της αφήγησης ξετυλίγεται και µε φλας µπακ που γυρίζουν τον θεατή δώδεκα χρόνια πριν προκειµένου να έρθουν στο φως άγνωστες πτυχές της ιστορίας.

Στα επιµέρους, οι ήρωες θα έρθουν αντιµέτωποι µε τα δικά τους διλήµµατα και την «Έρηµη χώρα» του ο καθένας τους. Και ενώ η αστυνοµική έρευνα στρέφεται στο σκοτεινό παρελθόν, η τύχη της Εύας (Άννα-Μαρία Μαρινάκη) δοκιµάζεται. Πάλι.