To Μega «ζωντανεύει» στη µικρή οθόνη µία από τις πιο αιµατοβαµµένες σελίδες στην ιστορία της Ελλάδας. Οι «17 κλωστές» κάνουν πρεµιέρα την Κυριακή, 3 Νοεµβρίου, στις 22.50. Τα αληθινά γεγονότα που οδήγησαν στην πρώτη µαζική δολοφονία, που συγκλόνισε τη χώρα στις αρχές του 1900, έρχονται ξανά στο φως µέσα από τα έξι επεισόδια της σειράς µυθοπλασίας, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια. Το σενάριο της σειράς, που βασίζεται στο οµώνυµο βιβλίο του Πάνου ∆ηµάκη (το «Γεράκι» στο «Chase»), υπογράφουν η Μιρέλλα Παπαοικονόµου και η Κάτια Κισσονέργη. Ο Τσαφούλιας, ο δηµιουργός του «Έτερος εγώ», είναι έµπειρος: το έγκληµα στο κέντρο της Ιστορίας δεν είναι αχαρτογράφητα νερά για εκείνον. Η διάσταση ωστόσο µίας σειράς εποχής, η διαχείριση των ερωτικών σκηνών και οι απαιτήσεις ενός νησιού ως τοποθεσία ανοιχτών σετ ήταν πρόκληση για εκείνον.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας, που διαδραµατίζεται στα Κύθηρα την περίοδο 1906-1909, είναι ο Αντώνης, ένας φιλήσυχος τσαγκάρης και λυράρης, τον οποίο υποδύεται ο Πάνος Βλάχος. Ο αγαπητός στον τόπο του νέος κατηγορείται άδικα και τρέπεται σε φυγή, επιστρέφοντας για να πάρει εκδίκηση. Ο Αντώνης έχει την αποδοχή των συµπολιτών του και όλα όσα ήθελε στη ζωή του, ώσπου κατηγορείται ότι έκανε ανήθικες προτάσεις σε µία παντρεµένη πελάτισσά του. Μετακοµίζει στον Πειραιά, όπου επιχειρεί να σταθεί στα πόδια του και να κάνει νέα αρχή, χωρίς επιτυχία, αφού και στη µεγαλούπολη έρχεται αντιµέτωπος µε την απόρριψη και την αδικία. Με την πίκρα και την οργή να ξεχειλίζουν, αποφασίζει να γυρίσει στα Κύθηρα και να στραφεί εναντίον όσων γκρέµισαν τα όνειρά του για µία ήρεµη προσωπική και επαγγελµατική ζωή.

Τον Πάνο Βλάχο πλαισιώνουν οι σπουδαίοι ηθοποιοί Μαρίνα Ψάλτη, Αθηνά Τσιλύρα, Θοδωρής Κατσαφάδος, Κώστας Φλωκατούλας, Κώστας Φιλίππογλου, Μάνος Βακούσης, Ταξιάρχης Χάνος, Φώτης Θωµαΐδης, Θάνος Τοκάκης, Ντένια Στασινοπούλου, Μελίνα Βαµπούλα, Άλκηστη Πουλοπούλου, Ειρήνη Ιωάννου-Παπανεοφύτου, Στέλλα Αντύπα, Χρήστος Βελιάνος, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Ελένη ∆αφνή, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Νικόλας ∆ροσόπουλος και Τάσος Σωτηράκης.