Η Χριστίνα Κοραή και Δημήτρης Τάκης μιλούν στο «S» για την συνεργασία τους, το στοίχημα της φετινή σεζόν και το αποτέλεσμα της κάλπης των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.


Όσα δηλώνουν στα Παραπολιτικά η Χριστίνα Κοραή και ο Δημήτρης Τάκης


Για άλλη μία χρονιά στο Παραπολιτικά 90,1 με την εκπομπή «Μπραντ ντε φερ». Τα συναισθήματα σας; Πώς είναι η συνεργασία σας;

Χριστίνα Κοραή: Ο Δημήτρης ήταν συγκινητικά κοντά μου στην οδύνη μου από την απώλεια της αδελφής μου και πλέον τον αισθάνομαι μέλος της οικογένειας μου. Στο «Μπρα ντε φερ» λειτουργούμε δημοσιογραφικά. Με την δική του οπτική γωνία ο καθένας μας. Έχουμε και κόντρες, έχουμε και χιούμορ. Βοηθάει η καλή χημεία μας.

Δημήτρης Τάκης: Μετά από τέσσερα χρόνια «Mπρα-ντε-φέρ» δεν μπορώ να φανταστώ την ραδιοφωνική μου πορεία χωρίς την Χριστίνα Κοραή. Έχουμε βρει πια την χημεία που μας κάνει αποδοτικά και ευχάριστα ανταγωνιστικούς στο ξετρύπωμά του ρεπορτάζ και της είδησης. Το ότι μπορούμε πια  να τρολάρουμε ο ένας τον άλλον χωρίς παρεξήγηση σημαίνει ότι υπάρχει πια μεταξύ μας πολύ αγάπη.

Ποιο είναι το στοίχημα σας για την φετινή ραδιοφωνική σεζόν;

Χριστίνα Κοραή: Περισσότερο παρασκήνιο, ρεπορτάζ, ειδήσεις, πληροφορία. Όσα είναι μπροστά από τις κάμερες και όσα από πίσω. Άλλο η σκηνή, άλλο η κουίντα. Και βέβαια τον παλμό τον δίνει πάντα η κοινωνία. Οι ακροατές και ακροάτριες μας είναι σύμμαχοι μας στην προσπάθεια να αναδείξουμε περισσότερα θέματα καθημερινότητας.

Δημήτρης Τάκης: Να μας ακούνε οι ακροατές μας και να περνάνε καλά. Να μην είμαστε κουραστικοί αλλά  ευχάριστοι και  στο τέλος κάθε εκπομπής να βγαίνουν ειδήσεις που θα μπορεί να συζητηθούν στη διάρκεια της μέρας και να παράξουν επικαιρότητα.

Ποιον καλεσμένο θα θέλατε να έχετε στην εκπομπή σας αυτή την περίοδο και γιατί;

Χριστίνα Κοραή: Στο «Μπρα ντε φερ» έχουμε κάνει δυο συνεντεύξεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και άλλους πολιτικούς αρχηγούς, πολιτικούς, επιστήμονες κα.

Δημήτρης Τάκης: Στην προηγούμενη ραδιοφωνική μας σεζόν μας έκαναν την τιμή να μας δώσουν συνέντευξη  ο  Κυριάκος Μητσοτάκης και ο  Στέφανος Κασσελάκης. Θα ήταν μεγάλη δημοσιογραφική πρόκληση μια συνέντευξη με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.  Δεν έχει μιλήσει ποτέ από τότε που έφυγε από την πρωθυπουργία και δεν έχει εξηγήσει γιατί οι σχέσεις του με τον σημερινό πρωθυπουργό είναι πλέον από τυπικές έως ανύπαρκτες

Τι µηνύµατα έδωσε η κάλπη των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ;

Χριστίνα Κοραή: Πρόεδρος ισχυρός αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλά με ανοίγματα που πρέπει να κάνει σε Γερουλάνο, Διαμαντοπούλου που ξεπέρασαν το 40% στον

Ά γύρο και την εντολή των ψηφοφόρων για restart στο κόμμα και την ΚΟ. Το μήνυμα στον Χάρη Δούκα ήταν να μείνει στο δήμο Αθηναίων, να δουλέψει και να μην βιάζεται…

Δημήτρης Τάκης: Ότι όσοι αμφισβήτησαν τον Νίκο Ανδρουλάκη μάλλον βιάστηκαν. Τον θυματοποίησαν σε ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, τον έκαναν ξανά συμπαθή και τελικά τον βοήθησαν να επανεκλεγεί.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 19/10