Άκης Πετρετζίκης: Το "Akis’ Food Tour" ξεκινά το πιο γευστικό ταξίδι του από τη Νάξο
Τι θα δούμε
Ο Άκης Πετρετζίκης ξεναγεί τους τηλεθεατές στα γαστρονομικά μυστικά της Νάξου, αναδεικνύοντας τις παραδοσιακές γεύσεις, τους ανθρώπους και τις εμπειρίες που προσφέρει το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων
Tο «Akis’ Food Tour», το γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη, επιστρέφει στη συχνότητα του Alpha στις 2/11 (20.00). Πρώτος προορισμός για φέτος η Νάξος.
Ξεναγεί τους τηλεθεατές στα γαστρονομικά μυστικά της, αναδεικνύοντας τις παραδοσιακές γεύσεις, τους ανθρώπους και τις εμπειρίες που προσφέρει το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων.
Στην αρχή του επεισοδίου επισκέπτεται το παραδοσιακό παντοπωλείο του Κυριάκου Τζιμπλάκη. Στη συνέχεια κατευθύνεται στο τυροπωλείο «Κουφόπουλος», όπου με χιούμορ και ανεβασμένη διάθεση εξυπηρετεί τους πελάτες μαζί με την ιδιοκτήτρια Ειρήνη. Προτού αφήσει τη Χώρα, ο Άκης Πετρετζίκης κάνει στάση σε ζαχαροπλαστείο ώστε να συναντήσει τον φίλο του, τον pastry chef Δημήτρη Χρονόπουλο και να γευτεί το «πιο ωραίο προφιτερόλ»!
Ακολουθεί επίσκεψη στο μαγειρείο της Στέλλας στις Εγγαρές, όπου, αντί για βιτρίνα, υπάρχουν αραδιασμένες κατσαρόλες με παραδοσιακά φαγητά, τα οποία σερβίρονται απευθείας από την κουζίνα. Για να συμμετάσχει στην πορεία σε τοπική γιορτή στην Απείρανθο. Το ταξίδι του περιλαμβάνει στάση και στην ταβέρνα «Αξιώτισσα», όπου βοήθησε στην προετοιμασία τοπικών πιάτων.
Επιπροσθέτως, συνόδευσε έναν πολύπειρο ψαρά, τον Σταμάτη, ρίχνοντας μαζί του δίχτυα. Έπειτα πάνω στο ψαροκάικο μαγείρεψαν κακαβιά. Τέλος, έφτασε ως το Χαλκί και δοκίμασε το ξακουστό γαλακτομπούρεκο της Κατερίνας.
Ξεναγεί τους τηλεθεατές στα γαστρονομικά μυστικά της, αναδεικνύοντας τις παραδοσιακές γεύσεις, τους ανθρώπους και τις εμπειρίες που προσφέρει το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων.
Ο Άκης Πετρετζίκης ξεκινά το πιο γευστικό ταξίδι του από τη Νάξο
Στην αρχή του επεισοδίου επισκέπτεται το παραδοσιακό παντοπωλείο του Κυριάκου Τζιμπλάκη. Στη συνέχεια κατευθύνεται στο τυροπωλείο «Κουφόπουλος», όπου με χιούμορ και ανεβασμένη διάθεση εξυπηρετεί τους πελάτες μαζί με την ιδιοκτήτρια Ειρήνη. Προτού αφήσει τη Χώρα, ο Άκης Πετρετζίκης κάνει στάση σε ζαχαροπλαστείο ώστε να συναντήσει τον φίλο του, τον pastry chef Δημήτρη Χρονόπουλο και να γευτεί το «πιο ωραίο προφιτερόλ»! Ακολουθεί επίσκεψη στο μαγειρείο της Στέλλας στις Εγγαρές, όπου, αντί για βιτρίνα, υπάρχουν αραδιασμένες κατσαρόλες με παραδοσιακά φαγητά, τα οποία σερβίρονται απευθείας από την κουζίνα. Για να συμμετάσχει στην πορεία σε τοπική γιορτή στην Απείρανθο. Το ταξίδι του περιλαμβάνει στάση και στην ταβέρνα «Αξιώτισσα», όπου βοήθησε στην προετοιμασία τοπικών πιάτων.
Επιπροσθέτως, συνόδευσε έναν πολύπειρο ψαρά, τον Σταμάτη, ρίχνοντας μαζί του δίχτυα. Έπειτα πάνω στο ψαροκάικο μαγείρεψαν κακαβιά. Τέλος, έφτασε ως το Χαλκί και δοκίμασε το ξακουστό γαλακτομπούρεκο της Κατερίνας.