Εκρηκτικό είναι το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων στο Mega, καθώς όχι μόνο δεν προχωρά το σχέδιο που είχε προαναγγείλει ο Φώτης Μπόμπολας, με στόχο τη μερική επαναλειτουργία του ενημερωτικού τομέα από τις 2 Ιανουαρίου, αλλά μέχρι τα μέσα της εβδομάδας δεν είχε καταβληθεί ούτε το δώρο Χριστουγέννων.

Δύο είναι τα πρόσωπα που δέχονται κυρίως τα «πυρά» των εργαζομένων: Ο Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος τους είχε αφήσει να καταλάβουν ότι θα γίνονταν κάποιες κινήσεις που θα άνοιγαν ένα «παράθυρο» επαναλειτουργίας του ενημερωτικού τομέα (με ένα σκέλος της πρότασης να αφορά την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων), και ο Μανώλης Καψής, ο οποίος, όπως αποκάλυψε το «S», βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλο ειδησεογραφικό όμιλο στον χώρο του Διαδικτύου, προκειμένου να αναλάβει διευθυντική θέση.

Μάλιστα, μέσα στην εβδομάδα κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι ο διευθυντής ειδήσεων του Mega ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία, προκειμένου να προχωρήσει αυτή η συνεργασία.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Στο κλειστό γκρουπ των εργαζομένων του καναλιού στο facebook η αποκάλυψη του «S» έγινε βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων. Και όλοι όσοι πήραν μέρος στη δημόσια συζήτηση δεν έκρυβαν τον εκνευρισμό και τον προβληματισμό τους, καθώς δεν υπήρξε διάψευση εκ μέρους του Μανώλη Καψή.

Την ίδια ώρα, αντικείμενο συζήτησης στο Μεγάλο Κανάλι έγινε και η σύσκεψη που είχαν οι οκτώ διευθυντές των αντίστοιχων τμημάτων σε σχέση με την πιθανότητα επαναλειτουργίας του ενημερωτικού τομέα, με βάση την αισιόδοξη τοποθέτηση που είχε κάνει προ ημερών ο Φώτης Μπόμπολας. Στη σύσκεψη αυτή, μεταξύ όλων των άλλων ειπώθηκε ότι το πολυσυζητημένο «restart», όπως το είχε χαρακτηρίσει ο εκ των μεγαλομετόχων του καναλιού, είναι αδύνατον να γίνει στις αρχές του χρόνου υπό τις παρούσες συνθήκες.

Μάλιστα, όπως ειπώθηκε, στην καλύτερη περίπτωση, ακόμα κι αν με κάποιο τρόπο καταβληθεί μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας το δώρο και δοθεί ένας επιπλέον μισθός από τους συνολικά έξι οφειλόμενους, το «restart» θεωρητικά δεν μπορεί να γίνει πριν από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εργαζόμενοι του καναλιού που επικοινωνούσαν με διευθυντικά στελέχη τις προηγούμενες ημέρες για να πληροφορηθούν ενδεχόμενες εξελίξεις έπαιρναν την απάντηση ότι είναι και αυτοί σε κατάσταση αναμονής.