Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλούνται στους κόλπους των διοικήσεων των δηµοτικών ραδιοφώνων της χώρας µε φόντο το νοµοσχέδιο της κυβέρνησης για τη διαδικασία δηµοπράτησης και αδειοδότησης των ραδιοφωνικών συχνοτήτων, από την οποία δεν εξαιρούνται οι εν λόγω φορείς.

Οπως γίνεται αντιληπτό, ούτως ή άλλως τα δηµοτικά ραδιόφωνα δεν θα βρίσκονταν σε θέση ισχύος στον σχετικό διαγωνισµό, δεδοµένης, εκτός των άλλων, και της προβληµατικής οικονοµικής τους κατάστασης.

Ηδη, έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις µεταξύ των διοικήσεων (που συνοδεύτηκαν και από αντίστοιχες ανακοινώσεις) και των εργαζοµένων και έχει δοθεί το στίγµα των επόµενων κινήσεων, οι οποίες αναµένεται να είναι ακόµα πιο δυναµικές µετά την περίοδο των εορτών. Σύµφωνα, δε, µε πληροφορίες της στήλης, είναι πολύ πιθανό να µπει το αµέσως επόµενο χρονικό διάστηµα σ το παιχνίδι και η ΚΕ∆Ε, παρά τις διαφορετικές απόψεις που παρατηρούνται στους κόλπους της όσον αφορά το συγκεκριµένο µέτωπο.

Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο της Αθήνας, πάντως, εξέδωσε ψήφισµα µε το οποίο καλεί την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει ότι οι συχνότητες των δηµοτικών ραδιοφωνικών σταθµών δεν θα «βγουν στο σφυρί». Την ίδια ώρα, µέχρι νεωτέρας οι αρµόδιοι υπουργοί δεν δείχνουν διατεθειµένοι να ρίξουν νερό στο κρασί τους και προχωρούν κανονικά στις προωθούµενες διατάξεις.

Ωστόσο, ακόµα και εντός της κυβέρνησης, έχουν αρχίσει να ακούγονται ηχηρές φωνές που διατρανώνουν τον προβληµατισµό τους για την τύχη των εργαζοµένων, αλλά και το γενικότερο µήνυµα που εκπέµπεται. «Είναι σαν να στοχοποιείς άλλη µία µερίδα εργαζοµένων», επισηµαίνουν οι εν λόγω κύκλοι, παραπέµποντας στην απώλεια του ηθικού πλεονεκτήµατος της Αριστεράς.