Αναθερµαίνεται το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη για καθηµερινή εφηµερίδα που θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, όπως είχε αποκαλύψει και πριν από µερικές εβδοµάδες η στήλη. Παλαιότερα, αρκετές φορές ο επιχειρηµατίας είχε κάνει επαφές για την πιθανότητα να αγοράσει τον τίτλο της ιστορικής εφηµερίδας «Μακεδονία», ωστόσο οι προσπάθειες δεν τελεσφόρησαν.

Με το «λουκέτο» τον περασµένο Οκτώβριο στην εφηµερίδα από τους εργαζοµένους, οι οποίοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, κάθε διαπραγµάτευση σταµάτησε, ενώ και η προοπτική να περάσει το έντυπο στα χέρια του µεγαλοµετόχου του ΠΑΟΚ µε διαδικασίες αντίστοιχες µε τον πλειστηριασµό του «Έθνους» αποµακρύνθηκε, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ωστόσο, τις προηγούµενες ηµέρες, συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη συνοµίλησαν τουλάχιστον µε δύο δηµοσιογράφους οι οποίοι εργάζονταν σε επιτελικά πόστα στη «Μακεδονία» και τους βολιδοσκόπησαν για τον σχεδιασµό µιας νέας εφηµερίδας. Τους εξήγησαν, µάλιστα, ότι σκοπός τους είναι η στελέχωση του νέου φύλλου, εφόσον τελικά αποφασιστεί ότι θα προχωρήσει, να γίνει σε ένα µεγάλο µέρος από εργαζοµένους της ιστορικής βορειοελλαδίτικης εφηµερίδας.

Ήδη, µάλιστα, έχει πέσει στο τραπέζι και η ιδέα για τον τίτλο µια πρόταση που αντιµετωπίστηκε θετικά είναι η ονοµασία «Μακεδονική».

Αξίζει να σηµειωθεί ότι οι δύο δηµοσιογράφοι µε τους οποίους συναντήθηκαν οι άνθρωποι του κ. Σαββίδη διάκεινται φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ µε ό,τι αυτό µπορεί να σηµαίνει για τη «γραµµή» της εφηµερίδας η οποία θα είναι επικεντρωµένη στη Βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα, οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Σκοπιανού έχουν κάνει τους συνεργάτες του κ. Σαββίδη πιο βιαστικούς, καθώς θεωρούν ότι µια εφηµερίδα που θα κυκλοφορεί στη Βόρεια Ελλάδα έχει τα φόντα να πετύχει στη φτωχή αγορά του Τύπου.

Ο ίδιος ο επιχειρηµατίας επιχείρησε να διαδραµατίσει έντονα ενεργό ρόλο στη διεξαγωγή του πρόσφατου συλλαλητηρίου, κυρίως µέσω του ΠΑΟΚ, αλλά και µε όλες τις υπόλοιπες προσβάσεις του στη Θεσσαλονίκη και συνολικά σε Μακεδονία και Θράκη.

Πηγή: Secret