Ο 3ος πολυτελής τόμος του Ν.Τσελεμεντέ το Σάββατο 9/2 ΔΩΡΕΑΝ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Σε μία ανανεωμένη, έγχρωμη έκδοση - Μαζί ένα σετ σουπλά
Ο 3ος τόμος από τη νέα σειρά βιβλίων μαγειρικής με τις αυθεντικές συνταγές του Νικόλαου Τσελεμεντέ «Ζυμαρικά» ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με τα Παραπολιτικά!
Το μαγειρικό ευαγγέλιο για 10 γενιές νοικοκυριών! Μια σύγχρονη, εύχρηστη και διαχρονική σειρά βιβλίων μαγειρικής, που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι!
Αυτό το Σάββατο μη χάσετε τον 3ο τόμο της εκπληκτικής σειράς βιβλίων μαγειρικής «ΖΥΜΑΡΙΚΑ» και δημιουργήσετε τα πιο λαχταριστά πιάτα με το αγαπημένο υλικό μικρών και μεγάλων! Ο νέος τόμος «ΖΥΜΑΡΙΚΑ» περιλαμβάνει 132 αγαπημένες «ελληνικές» μακαρονάδες αλλά και πιάτα από ζυμαρικά που κερδίζουν με την απλότητά τους και τις γνήσιες γεύσεις:
Οι αυθεντικές συνταγές «δια χειρός» Ν. Τσελεμεντέ έρχονται στα χέρια σας, ανανεωμένες και προσαρμοσμένες στα σύγχρονα δεδομένα, για να τις απολαύσετε σε όλο τους το μεγαλείο! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι εκλεκτά υλικά και κέφι για δημιουργία!
Μαζί, ΔΩΡΟ ένα συλλεκτικό σετ σουπλά
Αποκτήστε ένα μοναδικό σετ από 2 συλλεκτικά σουπλά, που περιλαμβάνουν χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για την μαγειρική σας! Μάθετε ποια είναι τα μέρη του κοτόπουλου και αλλά και ποια μυρωδικά ταιριάζουν με το φαγητό σας, έτσι ώστε να κάνετε τα πιάτα σας πάντα νόστιμα και λαχταριστά! Τα συλλεκτικά αυτά σουπλά που θα βρείτε αυτό το Σάββατο μαζί με τα Παραπολιτικά και τον 3ο τόμο με τις αυθεντικές συνταγές του Νικόλαου Τσελεμεντέ, είναι το πιο όμορφο δώρο για το καθημερινό σας τραπέζι, αλλά ταυτόχρονα και ιδιαίτερα πρακτικά καθώς θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις μαγειρικές σας ικανότητες! Μην τα χάσετε!
Ποιος ήταν όμως ο Νικόλαος Τσελεμεντές;
Ο Νικόλαος Τσελεμεντές θεωρείται το σύμβολο της ελληνικής κουζίνας! Ήταν ο αρχιμάγειρας και δάσκαλος της γαστριμαργίας που δίδαξε σε ένα ολόκληρο έθνος τις βασικές αρχές της καλής κουζίνας. Η επιτυχία του Νικόλαου Τσελεμεντέ είναι ότι κατάφερε να κάνει τους Έλληνες να αγαπήσουν τη μαγειρική και να εκτιμήσουν το καλό φαγητό.
«Κανένα άλλο βιβλίο δεν εσκόρπισε εις την Ελληνικήν οικογένειαν τόσην ευτυχία», έλεγε ο Γρηγόριος Ξενόπουλος για τα περιοδικά και τα βιβλία του Νικολάου Τσελεμεντέ. ...
O οδηγός μαγειρικής και ζαχαροπλαστική που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1932 και φέρει το όνομά του, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά «best seller» όλων των εποχών και το βιβλίο που μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων! Έκτοτε κάθε βιβλίο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στον τόπο μας αποκαλείται κοινώς «τσελεμεντές» και καθόλου άδικα!
Με την ευρυμάθεια, τη μεθοδικότητα, το όραμα και την αγάπη του για τους πειραματισμούς καθόρισε τις γευστικές μας προτιμήσεις, καταφέρνοντας να δώσει στην ελληνική κουζίνα μια σαφή ταυτότητα, εξισορροπώντας επιρροές από δύση και ανατολή. Όποιος έχει ανοίξει έστω και ένα από τα βιβλία του καταλαβαίνει αμέσως πόσο επηρεάστηκε από την Γαλλική κουζίνα, καθώς είναι πασίγνωστό ότι, ο Νικόλαος Τσελεμεντές, είναι ο άνθρωπος που δίδαξε σε μια ολόκληρη χώρα την μπεσαμέλ, τη σαντιγί, το πιροσκί, την μπουγιαμπέσα, το κονσομέ, τα καναπεδάκια, το ζελέ και τόσα άλλα! Η μαγειρική του δέχθηκε όμως επιρροές και από τα ταξίδια του για σπουδές στις Η.Π.Α, όπου ήρθε σε επαφή με διάφορες εθνικές κουζίνες και είχε τη δυνατότητα να πειραματιστεί με υλικά που δεν είχε ξανασυναντήσει ποτέ.
Η μαθητεία του Τσελεμεντέ σε Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Τουρκία και ΗΠΑ τον βοήθησε να ανανεώσει ριζικά την ελληνική κουζίνα με έθνικ στοιχεία και να συστήσει στο εγχώριο κοινό πινελιές γαλλικής, δυτικοευρωπαϊκής, ασιατικής, μεξικανικής, ακόμα και αφρικανικής κουζίνας, αφήνοντας κληρονομιά αυτό που είπαν αργότερα «ελληνική κατά τον Τσελεμεντέ κουζίνα»! Δεν παρέλειψε όμως να εμπλουτίσει τη μαγειρική του και με την αρχαία ελληνική παράδοση καθώς είχε μελετήσει ενδελεχώς την κουζίνα των αρχαίων Ελλήνων αναβιώνοντας παλιές διατροφικές συνήθειες και παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας, και συνήθιζε να δίνει στις δημιουργίες του αρχαιοπρεπή και ποιητικά ονόματα, προσέχοντας ιδιαιτέρως να είναι εύηχα.
Η επιτυχία του Νικόλαου Τσελεμεντέ είναι ότι κατάφερε να κάνει τους Έλληνες να αγαπήσουν τη μαγειρική και να εκτιμήσουν το καλό φαγητό. Όπως συνήθιζε να λέει και ο ακαδημαϊκός Σπύρος Μελάς, αυτός ο Τσελεμεντές «έσπρωξε την ελληνική κατσαρόλα στο σύγχρονο πολιτισμό»!