Σε συμφωνία συμπόρευσης κατέληξαν οι επικεφαλής της εφημερίδας «Εθνος» και ο εκδότης της αθλητικής εφημερίδας «Sportime», Περικλής Γκιόλιας. Ετσι, κατά το προσεχές διάστημα, οι δύο εφημερίδες θα κυκλοφορούν (καθημερινά) από κοινού, παρέχοντας ένα πληρέστερο πακέτο στους αναγνώστες.

Παράλληλα με την προσθήκη της αθλητικής εφημερίδας, οι ιθύνοντες του «Εθνους» αποφάσισαν να προχωρήσουν και στη μείωση της τιμής, η οποία θα διαμορφωθεί στο ένα ευρώ. Στόχος της νέας προσπάθειας είναι να ενισχυθεί η κυκλοφορία του φύλλου, η οποία κινείται πέριξ των 3.000 φύλλων.

Στο μεταξύ, οι εξελίξεις στην εφημερίδα του Ιβάν Σαββίδη ήρθαν να επιβεβαιώσουν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο το ρεπορτάζ της στήλης, σύμφωνα με το οποίο ο ομογενής επιχειρηματίας είχε αποφασίσει την «καρατόμηση» της διευθυντικής ομάδας του «Εθνους» υπό τον δημοσιογράφο Αντώνη Σκυλλάκο. Το πρώτο σκέλος του σχετικού ρεπορτάζ ήρθε να επιβεβαιωθεί με την απομάκρυνση όλης της διευθυντικής ομάδας. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχει βγει από το μυαλό των ανθρώπων του Ιβάν και η ιδέα της αναστολής έκδοσης του φύλλου, μετά τις εκλογές, από τη στιγμή που δεν θα καταστεί δυνατόν να υπάρξει κυκλοφοριακή ανάκαμψη.

Αναλαμβάνει η νέα διευθυντική ομάδα, που αποτελεί προσωπική επιλογή του εκδότη της εφημερίδας Τραϊανού Χατζηδημητρίου. Η νέα επιτελική ομάδα που ανακοινώθηκε συγκροτείται από τους εξής: Διευθυντής Σύνταξης του ethnos.gr αναλαμβάνει ο Αρης Λαούδης, διευθυντής Εκδοσης της εφημερίδας «Εθνος» αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα αρχισυντάκτης Εκδοσης, Σπύρος Αλεξίου, που έχει συνεργαστεί με τον Χατζηδημητρίου στο εγχείρημα του «Αγγελιοφόρου». Διευθυντής Σύνταξης στο «Εθνος της Κυριακής» αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα αρχισυντάκτης του ελεύθερου ρεπορτάζ, Λευτέρης Μπιντέλας. Ο υπεύθυνος ύλης Στράτος Ταφλαμπάς αναβαθμίζεται σε αρχισυντάκτη ύλης. Αρχισυντάκτης του οικονομικού και της «Ημερησίας» παραμένει ο Κώστας Αντωνάκος. Αρχισυντάκτης του «TV Εθνος» παραμένει ο Θανάσης Γαλήνας.