Δεν είναι ούτε οι μετοχές, ούτε τα ακίνητα ή άλλα assets, στα οποία μία τράπεζα στηρίζεται για μία λύση «τελευταίας στιγμής».
Είναι το κρυφό της χαρτοφυλάκιο. Δηλαδή εκείνο με πίνακες ζωγραφικής και έργα τέχνης που με την πάροδο του χρόνου έχουν αποκτήσει τριπλάσια, μπορεί και πενταπλάσια αξία από την ημέρα της απόκτησής τους.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ UNICREDIT
Περίπου 300 έργα τέχνης ρευστοποιεί η Ιταλική Τράπεζα UniCredit σε μια προσπάθεια να χρηματοδοτήσει την δράση-πρωτοβουλία του SIB (Social Impact Banking).
Οι επικεφαλής της Τράπεζας έδωσαν τα χέρια με τους υπεύθυνους του οίκου Christie’s που ανέλαβε σε πρώτη φάση να «κατεβάσει» τα έργα στην πρώτη κρίσιμη εμπορική έκθεση της σεζόν, την FriezeLondon.
Θα τεθούν προς πώληση 33 έργα των οποίων η αξία εκτιμάται στα 14 εκατ. στερλίνες.
Επιθυμία της UniCredit είναι να συγκεντρώσει πάνω από 50 εκατ. στερλίνες ώστε να ενισχύσει τη δράση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Η συναλλαγή αυτή θα είναι ουσιαστικά και το πρώτο τεστ ώστε να αποφασίσουν οι αρμόδιοι εάν θα εμφανίσουν στην αγορά κι άλλα έργα.
Το χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας είναι αρκετά μεγάλο καθώς διαθέτει πάνω από 50.000 έργα τέχνης.
ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΥΝΑΤΑ «ΧΑΡΤΙΑ» ΠΟΝΤΑΡΕΙ
Σύμφωνα με τον οίκο Christie's τα πρώτα δυνατά έργα με τα οποία ποντάρει η Τράπεζα να βάλει το πρώτο στοίχημα φέρουν ηχηρές υπογραφές που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις στο διεθνές χρηματιστήριο τέχνης όπως: Richter, Klein, Castellani, Francis και Gursky.