Στο δυναμικό του κολοσσού της αγοράς τέχνης, οίκου Sotheby’s ανήκει και επισήμως από σήμερα ο επιχειρηματίας (Senator Ivestment Group), hedge fund manager Alexander Klabin.

Ενα χρόνο πριν, ο Klabin είχε αποπειραθεί να αποκτήσει τον οίκο Sotheby’s που τελικά κατέληξε στα χέρια του Γαλλο-Ισραηλινού επιχειρηματία Patrick Drahi, ο οποίος ήδη, έχει προβεί σε νέες τακτικές και αλλαγές.

Οπως επεσήμανε η πλευρά του οίκου, πρόκειται για μία νέα στρατηγική συμμαχία που στόχο έχει να ενισχύσει τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του Sotheby’s (SFS).

O Klabin κάνει μια μεγάλη επένδυση στον οίκο Sotheby’s ενώ παραλληλα θα αναλάβει τον ρόλο του εκτελεστικού προέδρου του Sotheby’s Financial Services. 

Με άλλα λόγια θα συμβαλλει στο να θωρακίσει και να βελτιώσει την πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές, αναπτύσσοντας καινοτόμες λύσεις χρηματοδότησης.

«Η Sotheby’s είναι μια ξεχωριστή εταιρεία που είναι στον πυρήνα του εμπορίου και του πολιτισμού», ανέφερε σχετικά ο Klabin, δηλώνοντας ενθουσιασμένος να συνεργαστεί με την ταλαντούχα, όπως χαρακτήρισε, ομάδα του οίκου.

al

 

Η διοίκηση του οίκου όχι μόνο χαιρετίζει σε σχετική ανακοίνωση τον ερχομό του Klabin αλλά προβάλει και το γεγονός ότι το 2021 ο νέος εκτελεστικός πρόεδρος θα λανσάρει τη νέα του εταιρία «Ancient». 

«Ο Alex μοιράζεται το όραμά μας για επέκταση στις λύσεις χρηματοδότησης που μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας και να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία πιο αποτελεσματικά για την ανάπτυξη νέων χρηματοοικονομικών προϊόντων για συλλέκτες», δήλωσε ο Charles F. Stewart, CEO του οίκου Sotheby’s. 

ΛΗΤΩ ΜΗΣΙΑΚΟΥΛΗ
litomissiakouli@yahoo.com