Στα ύψη έχει φτάσει η τιμή στο σουβλάκι καθώς σε ορισμένες περιοχές το τυλιχτό έχει ήδη ξεπεράσει τα πέντε ευρώ.

Η έρευνα της πλατφόρμας Pricefox για τις τιμές στο σουβλάκι στην Ελλάδα παρουσιάζει το εύρος τιμών στη χώρα μας, αλλά και σε ποιες γειτονιές το σουβλάκι χτυπάει κόκκινο. Οι ανατιμήσεις στο σουβλάκι ξεκίνησαν τον Μάρτιο, αλλά η έρευνα του Pricefox για τον Ιούνιο δείχνει νέα υψηλά επίπεδα τιμών.

Η μέση τιμή για ένα τυλιχτό από 2,5 ευρώ το 2021 έφτασε τα 3,5 ευρώ τον Ιούνιο του 2022, ενώ σε κάποιες γειτονιές τα 4 ευρώ
.



Οι μέσες τιμές στα τυλιχτά σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο και Κρήτη

Όπως τονίζεται, το τυλιχτό με κοτόπουλο κινείται σε τιμές από 1,85 ευρώ έως 5,80 ευρώ, το τυλιχτό με χοιρινό από 1,85 ευρώ έως 5,90 ευρώ, το τυλιχτό με μπιφτέκι από 1,9 ευρώ έως 5,7 ευρώ και το τυλιχτό με ντόνερ από 2,9 ευρώ έως 4,5 ευρώ το ένα. Παρατηρούνται μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές με την τιμή για ένα τυλιχτό να έχει ξεπεράσει ακόμη και τα 5 ευρώ το ένα.



Αττική

Ιδιαίτερα αλμυρό το τυλιχτό το τυλιχτό στην Αττική με την μέση τιμή να έχει εδραιωθεί πλέον στα 3,5 ευρώ το ένα. Το πιο ακριβό τυλιχτό φιγουράρει στα 5,9 ευρώ στη γειτονιά του Κολωνακίου. Σε Ομόνοια, Ίλιον και Αχαρνές οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τις χαμηλότερες τιμές οι οποίες προς το παρόν στις περιοχές αυτές κινούνται στο 1,9 ευρώ κατά μέσο όρο.




Στα Μελίσσια πωλούνται τα πιο ακριβά τυλιχτά στην Αττική με μέση τιμή 3,71 ευρώ. Ακολουθούν με μικρή διαφορά τα Βριλήσσια. Την πεντάδα της ακρίβειας κλείνουν Γλυφάδα, Παλαιό Φάληρο, Κολωνάκι και Νέα Ερυθραία με μέσες τιμές στο τυλιχτό άνω των 3,70 ευρώ. Στον αντίποδα, στο Κερατσίνι θα βρει τιμή γύρω στα δύο ευρώ. Γκάζι, Σταθμός Λαρίσης και Ομόνοια διατηρούν μέσες τιμές κάτω των 2,8 ευρώ το τυλιχτό.



Θεσσαλονίκη

Ακόμη πιο «καυτές» οι τιμές στη συμπρωτεύουσα με τις ανησυχίες να επιβεβαιώνονται και τη μέση τιμή να έχει σκαρφαλώσει στα 3,54 ευρώ. Αν και το φθηνότερο τυλιχτό στην Θεσσαλονίκη κινείται σε καλύτερες τιμές (1,4 ευρώ) από το αντίστοιχο στην Αθήνα, οι Θεσσαλονικείς μπορεί να πληρώσουν σε τιμές Κολωνακίου το τυλιχτό που φτάνει μέχρι και τα 5 ευρώ το ένα.

Πάτρα

Συνεχίζεται το ράλι τιμών και στην Πάτρα με τη μέση τιμή για το τυλιχτό να ξεπερνάει τον Ιούνιο τα 3 ευρώ το ένα. Το φθηνότερο τυλιχτό στην Πάτρα κοστίζει 1,95 ευρώ και το ακριβότερο φιγουράρει στα 4,2 ευρώ.

Λάρισα

Στα ηνία της ακρίβειας και η Λάρισα με το τυλιχτό να σερβίρεται σε μερικές γειτονιές ακόμη και στα 5 ευρώ το ένα. Από 2,9 ευρώ ξεκινά η απόλαυση του τυλιχτού για τους Λαρισαίους με τη μέση τιμή να έχει φτάσει πλέον πάνω από τα 3 ευρώ και συγκεκριμένα τα 3,14 ευρώ.

Βόλος

Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας το τυλιχτό να αγγίζει τον Ιούνιο ακόμη και τα 3,6 ευρώ. Η μέση τιμή για το τυλιχτό σκαρφάλωσε και για την περιοχή του Βόλου στα 3 ευρώ το ένα.

Κρήτη

Με τα μεταφορικά κόστη να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, το κόστος στο τυλιχτό στην Κρήτη ξεπέρασε και τα 3,5 ευρώ με τη μέση τιμή τις τελευταίες ημέρες να κινείται στα 3,62 ευρώ. Από 1,7 ευρώ το φθηνότερο τυλιχτό στην Κρήτη ενώ η τιμή για ένα τυλιχτό φτάνει μέχρι και τα 5,5 ευρώ.