Ανάλογες με τις περσινές είναι φέτος οι τιμές στα περισσότερα σαρακοστιανά, ενώ σε ελάχιστα καταγράφονται ανατιμήσεις. Πιο ακριβή, κατά 1,5-2 ευρώ το κιλό, θα είναι η λαγάνα, όπως και άλλα προϊόντα ζύμης, λόγω των εν πολλοίς αδικαιολόγητων αυξήσεων στα άλευρα. 

Αναλυτικά οι τιμές των θαλασσινών, όπως τις κατέγραψαν τα parapolitika.gr το πρωί στην ιχθυαγορά της Αθήνας, έχουν ως εξής:  το καλαμάρι γόνος είναι 7 ευρώ, τα καλαμάρια κοστίζουν από 14 ευρώ και τα θράψαλα είναι στα 6 ευρώ. Οι γαρίδες από 10 μέχρι 14 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος. Οι σουπιές 10 με 11 ευρώ, το χταπόδι στα 18 με 20 ευρώ, ενώ το πελαγίσιο είναι στα 22 ευρώ. Το γαριδάκι ξεκινά από 4 ευρώ και τα καβούρια κυμαίνονται στα 10 ευρώ. Τα στρείδια στοιχίζουν από 15 ευρώ και άνω. Τα μύδια είναι στα 5 ευρώ και η τιμή του αστακού (μαύρος) πωλείται από 28 με 35 ευρώ.

IMG-20230222-WA0003

Χαλβάδες

Οι τιμές στους χαλβάδες ποικίλλουν ανάλογα τη γεύση. Οι τιμές ξεκινούν από τα 11,60 ευρώ. Ενδεικτικά ο κλασικός χαλβάς ανέρχεται  στα 11,60 ευρώ, το ίδιο και με τη σοκολάτα. Με αμύγδαλο είναι στα 11,80 ευρώ, ενώ σε συνδυασμό με σοκολάτα είναι στα 12,80 ευρώ. Στην ίδια τιμή των 12,80 είναι με μπισκότο και αμυγδάλου με μαύρη ζάχαρη. Στα 12,90 είναι ο χαλβάς με χαρουπόμελο και αμύγδαλο. Στα 16,80 ευρώ είναι ο κλασικός με στέβια και στα 16,90 ευρώ με κακάο και στέβια.

IMG-20230222-WA0002

Τουρσιά, ταραμάς 

Τέλος, τα τουρσιά πωλούνται 4,50 ευρώ το κιλό. Ο λευκός ταραμάς κοστίζει 17,80 περίπου στην ίδια τιμή με πέρυσι και ο κόκκινος είναι στα 5,80. Η έτοιμη ταραμοσαλάτα στοιχίζει 9,90 ευρώ το κιλό, ελάχιστα πιο ακριβή σε σχέση με πέρυσι. Οι τιμές στις ελιές κυμαίνονται από τα 5,80 ευρώ έως και 7 ευρώ.