Wakunaga Pharmaceutical: Γιατί ιαπωνικός κολοσσός ενδιαφέρεται για σκόρδα από τον Πλατύκαμπο Λάρισας
H πολύ μεγάλη εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής από την Ιαπωνία προτίθεται να προχωρήσει σε μεγάλη επένδυση, δημιουργώντας μια μονάδα μεταποίησης στον Πλατύκαμπο
Το ενδιαφέρον του ιαπωνικού κολοσσού Wakunaga Pharmaceutical συγκεντρώνουν τα σκόρδα Πλατύκαμπου.
Πιο συγκεκριμένα, η πολύ μεγάλη εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής από την Ιαπωνία προτίθεται να προχωρήσει σε μεγάλη επένδυση, δημιουργώντας μια μονάδα μεταποίησης στον Πλατύκαμπο, απ’ όπου και μετά θα γίνεται η διανομή των σκόρδων στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο δρόμος για την επένδυση άνοιξε χάρη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος και πραγματοποίησε αναλύσεις για τις ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου, καθώς και συγκριτικές μελέτες με άλλες ποικιλίες σκόρδων στον κόσμο. Τα στοιχεία αυτά εντυπωσίασαν, όπως φαίνεται, τους Ιάπωνες, οι οποίοι χρησιμοποιούν το εκχύλισμα του σκόρδου για φαρμακευτικούς σκοπούς και για την παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή καλλιεργούνται 1.500 στρέμματα, ενώ υπάρχει και επιπλέον χώρος στην περιοχή προς καλλιέργεια, με τους αγρότες του Πλατύκαμπου να περιμένουν τους επόμενους μήνες τα σκόρδα τους να χαρακτηριστούν ως ΠΟΠ προϊόν.
Πιο συγκεκριμένα, η πολύ μεγάλη εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής από την Ιαπωνία προτίθεται να προχωρήσει σε μεγάλη επένδυση, δημιουργώντας μια μονάδα μεταποίησης στον Πλατύκαμπο, απ’ όπου και μετά θα γίνεται η διανομή των σκόρδων στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο δρόμος για την επένδυση άνοιξε χάρη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος και πραγματοποίησε αναλύσεις για τις ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου, καθώς και συγκριτικές μελέτες με άλλες ποικιλίες σκόρδων στον κόσμο. Τα στοιχεία αυτά εντυπωσίασαν, όπως φαίνεται, τους Ιάπωνες, οι οποίοι χρησιμοποιούν το εκχύλισμα του σκόρδου για φαρμακευτικούς σκοπούς και για την παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή καλλιεργούνται 1.500 στρέμματα, ενώ υπάρχει και επιπλέον χώρος στην περιοχή προς καλλιέργεια, με τους αγρότες του Πλατύκαμπου να περιμένουν τους επόμενους μήνες τα σκόρδα τους να χαρακτηριστούν ως ΠΟΠ προϊόν.