Πλησιάζει η 25η Μαρτίου και η αγορά έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται για την πώληση του μπακαλιάρου, ο οποίος αναμένεται και φέτος να πρωταγωνιστήσει στις προτιμήσεις των καταναλωτών αλλά και στο οικογενειακό τραπέζι.

Την ίδια ώρα, οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα, καθώς το αγαπημένο έδεσμα πολλών Ελλήνων είναι φέτος απλησίαστο για πολλούς, αφού το 1 κιλό αγγίζει τα 23 ευρώ.

Φέτος ο μπακαλιάρος A’ ποιότητας Ισλανδίας κυμαίνεται από 19,80 έως €22,80 το κιλό, ενώ πέρσι κόστιζε 18-20 το κιλό.
Οι περισσότεροι καταναλωτές άρχισαν να προετοιμάζονται από τώρα για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου κάνοντας έρευνας αγοράς ανά τα ιχθυοπωλεία. Οι περισσότεροι προτιμούν μπακαλιάρο, καλαμάρια και γαρίδες.

Πόσο θα κοστίσει

Τιμή κιλού σε σούπερ μάρκετ
• Μπακαλιάρος σε φέτες εισαγωγής: από €6,10 έως €14,50.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στην ιχθυαγορά του Ρέντη ο μπακαλιάρος λινγκ σε μεγάλο φιλέτο κοστίζει 10,50 ευρώ. Ο «γνήσιος» μπακαλιάρος με κόκαλο κοστίζει 11,50 ευρώ. Μάλιστα, ολόκληρο φιλέτο κατεψυγμένου μπακαλιάρου (ελαφρώς αλατισμένου) κοστίζει 9,90 ευρώ. Ο μπακαλιάρος Ισλανδίας κοστίζει 15,80 ευρώ. Το πιο μικρό κομμάτι κυμαίνεται στα 10,90 ευρώ. Ο φρέσκος μπακαλιάρος των 6 κιλών, ελληνικός, κοστίζει 18 ευρώ το κιλό. Σε σύγκριση με πέρσι, γι’ αυτή την περίοδο οι τιμές είναι υψηλότερες, αλλά ο παστός μπακαλιάρος είναι σε καλύτερη τιμή.