Βαθιά το χέρι στη τσέπη καλούνται να βάλουν οι καταναλωτές φέτος για να ετοιμάσουν το εορταστικό τραπέζι για το Πάσχα. Έρευνα του ΙΝΚΑ δείχνει ότι τα νοικοκυριά έχουν να ετοιμάσουν ένα… «τσουχτερό»  πασχαλινό τραπέζι.

 Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) φέτος τα νοικοκυριά θα πληρώσουν κατά 38 ευρώ ακριβότερο το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα.

 Ειδικότερα, για ένα τραπέζι 6 – 8 ατόμων το κόστος ανέρχεται στα 334,05 ευρώ, ενώ πέρυσι ήταν στα 296,65 ευρώ (αύξηση 12,6%).

 Αναλυτικά το κόστος για το πασχαλινό τραπέζι του 2023:

Κρέατα

Αρνί (14 € /κιλό): 140€ (10 κιλά)

Κοκορέτσι (1,5 κιλό): 21€

Λαχανικά

Μαρούλια (2 τμχ): 1,40€

Κρεμμύδι φρέσκο (2 τμχ): 1,20€

Άνηθος: 0,60€

Ντομάτες (1 κιλό): 2,5€

Αγγούρια (2 τμχ): 1,40€

Τζατζίκι (1 κιλό): 4,20€

Μαγειρίτσα (500 γρ. συκώτι + ζαρζαβατικά): 11€

Τυρί φέτα (500 γρ.): 7€

Τυρί γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα (500 γρ.) 8,5€

Διάφορα άλλα προϊόντα

Ψωμί (1 κιλό): 2,40€

20 αυγά κόκκινα βαμμένα: 13,20€

Κάρβουνα (20 κιλά): 26€

Κουλούρια (1 κιλό): 15,45€

Τσουρέκι (1 κιλό): 17€

Αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά

Κρασί (1,5 λίτρο): 6€

10 Μπύρες: 17€

6 Αναψυκτικά: 4,20€

Φρούτα: 4€

Γλυκά: 14€

Διάφορα απρόβλεπτα (ρεύμα, λάδι): 16€