Η Coca-Cola Τρία Έψιλον με δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενίσχυσης απασχολησιμότητας για τον κλάδο HoReCa
To HoReCa Empowered προσφέρει masterclasses για baristas & bartenders με μοναδικές ευκαιρίες δικτύωσης και εξέλιξης
Σε μια εποχή όπου η εκπαίδευση αποτελεί «ακριβό χόμπι» για εταιρίες και υπαλλήλους, η Coca-Cola Τρία Έψιλον επανέρχεται με το νέο κύκλο HoReCa Empowered.
Tο δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενίσχυσης της απασχολησιμότητας για τους επαγγελματίες του κλάδου HoReCa προσφέρει το πιο δυνατό «blend» γνώσης και πάθους της σεζόν και μια τέλεια δόση εμπειρίας, νέων τάσεων και πειραματισμού. Μέσα από masterclasses σε θεματικές: Καφέ, Spirits και Mixology οι συμμετέχοντες baristas και bartenders θα ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και θα τονώσουν το βιογραφικό τους, έτσι ώστε να προχωρήσουν με πιο «ενισχυμένα» βήματα στον κλάδο HoReCa.
Το HoReCa Empowered αναπτύχθηκε για να στηρίξει τις αυξημένες ανάγκες του κλάδου HoReCa σε καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό και υλοποιείται στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης στρατηγικής της Coca-Cola Τρία Έψιλον για ουσιαστική στήριξη του HoReCa με πρωτοβουλίες όπως: η ενίσχυση των δεξιοτήτων των επαγγελματιών και της απασχολησιμότητας του κλάδου και η προώθηση του βιώσιμου επιχειρείν.
Με την καθοδήγηση αναγνωρισμένων baristas και bartenders, όπως οι: Στάθης Κορέμτας και Σάββας Πετρούτσος,Coffee Experts στην Coca-Cola Τρία Έψιλον, Αλέξανδρος Σουρμπάτης, Global Brand Ambassador της Three Cents, Τζώρτζια Παπαγιαννοπούλου και Δημήτρης Καϊταλίδης, Three Cents Brand Activators, Βασίλης Κυρίτσης, Schweppes Lead Activation Strategist,Μαίρη Ταλαιπώρου,Head Brand Ambassador Scwheppes, Γιάννης Οικονόμου, Schweppes Brand Activator, Αλέξανδρος Δοντάς,Brown Forman Brand Ambassador, Θοδωρής Αναγνώστου, Edrington Brand Amabassador, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα trends και να ανακαλύψουν τα μυστικά πίσω από τη διαχείριση ενός bar.
Ειδικότερα, θα εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές και πλέον σύγχρονες τεχνικές επεξεργασίας και σερβιρίσματος καφέ, να μάθουν για τεχνικές ανάμειξης κλασσικών και μοντέρνων cocktails αλλά και πώς να πετύχουν μια άψογη και ελκυστική παρουσίαση, καθώς και να γνωρίσουν τις τεχνικές σερβιρίσματος για κάθε τύπο μπύρας.
Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένες θεματικές όπως το «Be responsible» (αφορά την υπεύθυνη κατανάλωση των ποτών και τη συμπεριφορά στο μπαρ), το «Sustainability behind the bar» (βιώσιμες πρακτικές για την οργάνωση και διαχείριση του μπαρ), το «Handling your spirits» (συνδυασμός επιχειρηματικότητας – bartending) και το «The whiskey approach» (βασικές αρχές γευσιγνωσίας αποσταγμάτων).
Στο φετινό κύκλο, οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες εξέλιξης, διεκδικώντας παγκοσμίως αναγνωρισμένες υποτροφίες στον Kαφέ από το Specialty Coffee Association (SCA) και στα Spirits από το Wine Spirits Coffee Beverages (WSPC). Συγκεκριμένα, στο SCA θα εξερευνήσουν το specialty coffee, θα αναπτύξουν αισθητηριακές δεξιότητες και θα εξοικειωθούν με τη μεθοδολογία cupping, ενώ με την πιστοποίηση Wine & Spirit Education Trust (WSET) θα γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής των βασικών κατηγοριών αποσταγμάτων, τα χαρακτηριστικά τους και τις βασικές αρχές γευσιγνωσίας, σέρβις και cocktails, καθώς και σωστού τρόπου αποθήκευσης. Έτσι, θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια ξεχωριστή θέση όχι μόνο στην εγχώρια αγορά, αλλά ακόμη και στην παγκόσμια σκηνή baristas και bartenders.
Masterclasses HoReCa Empowered σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα & Πάτρα
Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται εκεί που «χτυπά» η καρδιά του κλάδου. Μεγάλες επιχειρήσεις που απασχολούν δεκάδες εργαζόμενους και έχουν κατακτήσει διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων, όπως το Chillai και το Olympion στη Θεσσαλονίκη, το Line, το Pere Ubu, το Che Cocina Y Barra Sudamericana και το Fairytale στη Αθήνα και το Φρούριο στη Λάρισα, συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης, φιλοξενώντας τις εκπαιδεύσεις στους χώρους τους και συμμετέχοντας με εισηγήσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν δωρεάν τη θέση τους στο link δηλώνοντας σε ποιο από τα σεμινάρια επιθυμούν να συμμετέχουν με φυσική παρουσία. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Στο πέρας του προγράμματος θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον σύνδεσμό εδώ