Ασπρόπυργος: Στη Δυτική Αττική το μεγαλύτερο Logistics Hub - Επένδυση 300 εκατ. με 1.200 νέες θέσεις εργασίας (Εικόνες)
''Η Δυτική Αττική αλλάζει''
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις πρώην εγκαταστάσεις της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο
«Η Δυτική Αττική αλλάζει», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Ασπρόπυργο, όπου βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, μετά την επίσκεψή του στις πρώην εγκαταστάσεις της Ελληνικής Χαλυβουργίας, όπου θα κατασκευαστεί ένα από τα πιο σύγχρονα κέντρα logistics στον κόσμο.
Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις πρώην εγκαταστάσεις της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, όπου ξεναγήθηκε στον χώρο που αγοράστηκε από την HIG Capital προκειμένου να διαμορφωθεί σε ένα Trimodal Κέντρο Διαμετακομιστικού Εμπορίου, αφού θα συνδέεται με τα μεταφορικά δίκτυα τόσο από θάλασσα όσο και από στεριά, όπως και με το δίκτυο του ΟΣΕ.
Ασπρόπυργος: Η πράσινη επένδυση που φέρνει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας
Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο έργο, το πρώτο του είδους, καθιστά την Ελλάδα ως Logistics Hub και ανοίγει το δρόμο για να έρθουν στη χώρα μας εταιρείες που θέλουν να δημιουργήσουν εδώ τα distributions centers για τις ευρωπαϊκές τους λειτουργίες, με λιμάνι εισόδου τον Πειραιά. Πρόκειται για μια πράσινη επένδυση σε μια περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη που θα δώσει προοπτική ανάπτυξης καθώς θα δημιουργήσει πάνω από 1.200 θέσεις εργασίας, ενώ αναμένεται να έχει καθαρό ετήσιο οικονομικό αποτύπωμα για την Ελλάδα άνω των 100 εκ. ευρώ (φόροι, τέλη, εισφορές κλπ).
Διαβάστε ακόμα: Περιοδεία Μητσοτάκη στον Ασπρόπυργο: ''Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας, συνεχίζουμε να δίνουμε πρακτικές λύσεις'' (Εικόνες)
Παράλληλα, σηματοδοτεί την προοπτική της ανάπλασης επιβαρυμένων βιομηχανικών χώρων. Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία αποθηκών 180.000 τ.μ. και 20.000 τ.μ. συνοδών χώρων, με δυνατότητα μεταποιητικών δράσεων.
Η εφοδιαστική αλυσίδα συνεισφέρει σήμερα στην Ελλάδα περίπου το 10% του ΑΕΠ και απασχολεί 200 χιλιάδες εργαζόμενους. Με τις νέες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις σε κρίσιμες υποδομές και μεταφορικά δίκτυα και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, μπορεί να συνεισφέρει ακόμη περισσότερο, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος η Ελλάδα να γίνει ένας διεθνής διαμετακομιστικός κόμβος.
Επισημαίνεται πως, σύμφωνα με την πρόσφατη αξιολόγηση της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ελλάδα καταγράφει σημαντική βελτίωση της παγκόσμιας κατάταξης των ελληνικών logistics: Από την 42η θέση το 2018 στην 19η θέση το 2023. Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το 2030 η χώρα μας να καταταγεί στην πρώτη δεκάδα παγκοσμίως, ώστε να αποτελεί σημαντικό κρίκο στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.