Πρόβα τζενεράλε για την τουριστική βιομηχανία της χώρας αποτέλεσε για τους επαγγελματίες του κλάδου η φετινή «ιστορική» πασχαλινή έξοδος.
Η εισερχόμενη από το εξωτερικό επιβατική κίνηση κατέγραψε αυξημένες αεροπορικές θέσεις τον Απρίλιο κατά 12,2%, ενώ η πρόβλεψη του Airdata Tracker του Ινστιτούτου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κάνει λόγο για αύξηση τον Μάιο κατά 15,1%.

Διαβάστε ακόμα: Τράπεζα της Ελλάδος: Πάνω από 30 εκατομμύρια τουρίστες υποδέχθηκε η Ελλάδα το 2023


Προς νέο ρεκόρ αφίξεων και εσόδων η Ελλάδα 

Φαίνεται πως η Ελλάδα οδεύει προς νέο ρεκόρ αφίξεων και εσόδων - εκτιμάται ότι πάνω από 20,6 δισ. ευρώ θα είναι φέτος τα έσοδα από τον τουρισμό, καθώς και σε παγκόσμιο επίπεδο οι παράγοντες του τουρισμού εκτιμούν ότι το 2024 θα είναι χρονιά ολοκληρωτικής επαναφοράς στα προ πανδημίας επίπεδα. Σε αυτό το κλίμα, η Ελλάδα παραμένει πρωταγωνίστρια χώρα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Χριστίνα Τετράδη, η χώρα πλέον αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30.000.000 αφίξεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον προγραμματισμό των επιχειρήσεων και την ευρύτερη τουριστική στρατηγική της χώρας, ενώ και η γενική διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Μαρία Γάτσου, επεσήμανε πως από το πρώτο τρίμηνο του 2024 καταγράφηκε αύξηση 24,5% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις (570.000.000 ευρώ) με 1.600.000 αεροπορικές και 1.100.000 οδικές αφίξεις από χώρες του εξωτερικού.