Πρώτη δύναµη µε ιστορικό ρεκόρ 40,96% αναδείχθηκε η ∆ηµοκρατική Κίνηση Μηχανικών (∆ΚΜ) στις εκλογές του Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), µε επικεφαλής τον Γιώργο Στασινό. ∆ίνοντας δυναµικό «παρών» στις κάλπες, µε τα ποσοστά συµµετοχής αυξηµένα κατά 8,5%, οι διπλωµατούχοι µηχανικοί της χώρας, όλων των γενεών και όλων των ειδικοτήτων, έδωσαν ψήφο εµπιστοσύνης για τέταρτη συνεχόµενη φορά στην παράταξη των «γαλάζιων» µηχανικών.

Η Πειραιώς συνεχάρη τη ∆ΚΜ και τον κ. Στασινό, αναφέροντας παράλληλα: «Η ψήφος των µηχανικών αποτελεί ταυτόχρονα ένα ξεκάθαρο µήνυµα εµπιστοσύνης στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας και στη µεταρρυθµιστική πολιτική που υλοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας». Σε δήλωσή του µετά την ανακοίνωση των αποτελεσµάτων, ο εκ νέου πρόεδρος του Επιµελητηρίου δεσµεύτηκε ότι µαζί µε την παράταξή του θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόµο. «Θα συνεχίσουµε όπως µέχρι τώρα, µε σοβαρότητα, σχέδιο, θέληση και προγραµµατισµό να φέρνουµε αποτελέσµατα», σηµείωσε.

Έχοντας ξεπεράσει για πρώτη φορά το «ψυχολογικό όριο» του 40% σε εκλογές ΤΕΕ, η ∆ηµοκρατική Κίνηση Μηχανικών, που υποστηρίζεται από τη Ν∆, κατάφερε να συγκεντρώσει 13.668 ψήφους, αυξάνοντας τη δύναµή της κατά περίπου 1.500. Στη δεύτερη θέση αναδείχθηκε η ∆ηµοκρατική Συµπαράταξη Μηχανικών (∆ΗΣΥΜ), που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνοντας 19,57% και καταγράφοντας εντυπωσιακή αύξηση της δύναµής της, πάνω από τέσσερις ποσοστιαίες µονάδες. Τρίτη δύναµη, για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, µε 9,01% αναδείχθηκε η ∆ηµοκρατική Πανεπιστηµονική Κίνηση Μηχανικών, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ.

Στην τέταρτη θέση κατατάσσεται, επίσης για πρώτη φορά, η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓΕΣ), µε ποσοστό 5,94% και σηµαντική άνοδο περίπου 1,2 µονάδας. Πέµπτη αναδείχθηκε η Συµµαχία για Ένα Προοδευτικό ΤΕΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζεται και από δυνάµεις της Νέας Αριστεράς, µε ποσοστό 5,92% και σηµαντική µείωση από το ποσοστό 9,2% του 2016. Η ∆ηµοκρατική Παράταξη Μηχανικών (∆ΗΠΑΜ) βρίσκεται στην έκτη θέση µε ποσοστό 4,29% (σαφής αύξηση από το 3,77% του 2019), ενώ ακολουθείται από την παράταξη Ελεύθεροι Επαγγελµατίες Μηχανικοί (ΕλΕΜ) στην έβδοµη θέση, η οποία πέτυχε ποσοστό 3,56%.

Όγδοη αναδείχθηκε η παράταξη #block TEE Αριστερή Κίνηση Εργαζόµενων Ανέργων Μηχανικών µε ποσοστό 2,85%. Στην ένατη θέση βρίσκεται η παράταξη Προοδευτικοί Μηχανικοί µε ποσοστό 2,31%, ενώ ακόµη εννέα παρατάξεις και µεµονωµένοι υποψήφιοι έχουν λάβει µικρότερα ποσοστά. Σηµειώνεται ότι για τις εκλογές στήθηκαν 179 εκλογικά τµήµατα σε όλη τη χώρα, στα οποία προσήλθαν 35.121 µηχανικοί. Για εκλογή στις 155 έδρες της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ κατήλθαν 16 συνδυασµοί υποψηφίων και δύο µεµονωµένοι υποψήφιοι, µε τον συνολικό αριθµό των υποψηφίων να φτάνει συνολικά τους 2.191.