∆υναµικό ξεκίνηµα στην πλατφόρµα JOBmatch της ∆ΥΠΑ για την άµεση διασύνδεση των ανέργων και των επιχειρήσεων τουρισµού και εστίασης. Μέσα στην πρώτη εβδοµάδα λειτουργίας της, πάνω από 5.664 πολίτες, οι οποίοι ψάχνουν για δουλειά σε συναφείς ειδικότητες, και 1.124 επιχειρήσεις -κυρίως ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ-µπαρ και υπηρεσίες τουρισµού- έχουν ήδη εγγραφεί. Μάλιστα, από το σύνολο των πολιτών που αναζητούν απασχόληση στους κλάδους αυτούς, οι 2.555 (45%) είναι άνεργοι. Έως τώρα έχουν γίνει 3.911 matches (αντιστοιχίσεις) µέσω JOBmatch by DYPA ανάµεσα σε επιχειρήσεις και υποψηφίους και 1.949 συνεντεύξεις χωρίς διαµεσολάβηση.

Η χρήση του καινοτόµου ψηφιακού εργαλείου της ∆ΥΠA είναι πολύ απλή: Οι επιχειρήσεις δηµιουργούν δωρεάν στην πλατφόρµα JOBmatch.dypa.gov. gr το προφίλ τους και «αναζητούν υπάλληλο» άµεσα για τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν. Αντίστοιχα, όσοι αναζητούν εργασία σε επιχειρήσεις τουρισµού-εστίασης µπορούν να κατεβάσουν την εφαρµογή JOBmatch, που είναι διαθέσιµη σε Android (Google Play Store) και IOS (Apple App Store), να δηµιουργήσουν προφίλ και να διαµορφώσουν τις επιλογές τους µε τη χρήση φίλτρων. Η πλατφόρµα JOBmatch.dypa.gov.gr παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να βλέπουν σε πραγµατικό χρόνο ποιοι υποψήφιοι εργαζόµενοι ταιριάζουν στην αναζήτησή τους, ώστε να τους επιλέξουν και στη συνέχεια να προτείνουν ηµέρα και ώρα συνέντευξης. Έτσι η διαδικασία εύρεσης υπαλλήλου µπορεί πλέον να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 5 λεπτά! Παράλληλα, κάθε υποψήφιος ενηµερώνεται άµεσα από την εφαρµογή JOBmatch µόλις µία επιχείρηση τον επιλέξει για συνέντευξη και έχει την επιλογή αποδοχής ή απόρριψης της πρόσκλησης.

Ψηφιακό προφίλ

Επίσης οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να ανανεώνουν τα φίλτρα αναζήτησης όσο συχνά επιθυµούν, διαµορφώνοντας το προφίλ τους ανάλογα µε τη διαθεσιµότητά τους και τις επιλογές τους. Σηµειώνεται ότι η χρήση της πλατφόρµας για τις επιχειρήσεις λειτουργεί αποκλειστικά µέσω browser. Μπορούν να κάνουν είσοδο και εγγραφή µέσω browser από σταθερό υπολογιστή, tablet ή smartphone και η πλατφόρµα λειτουργεί από όλους τους browsers (Chrome, Firefox, Safari, Edge κ.λπ.).

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή