Ακόμη ένα «χτύπημα» δέχτηκε χθες η οικογένεια Ελευθερουδάκη, η οποία στο παρελθόν δημιούργησε τη μεγαλύτερη αλυσίδα βιβλιοπωλείων της χώρας.
Όπως είχε προγραμματιστεί, βγήκαν σε πλειστηριασμό δύο ιδιοκτησίες στο ακίνητο της οικογένειας στο Ψυχικό, οι οποίες και άλλαξαν χέρια, έπειτα από σκληρή μάχη μεταξύ των μνηστήρων, γεγονός που οδήγησε και σε παράταση κατά μία ώρα της διαδικασίας πλειστηριασμού.
Οι πλειστηριασμοί στρέφονταν εις βάρος της Σοφίκας και της Μαρίνας Ελευθερουδάκη για τις ιδιοκτησίες τους (διαμερίσματα πρώτου και δευτέρου ορόφου και του δικαιώματος υψούν του τετάρτου ορόφου) στο εν λόγω ακίνητο. Επισπεύδουσα ήταν η Silverton Servicing Solutions ΑΕΔΑΔΠ, ως διαχειρίστρια της Ortolan Hellas Gmbh, ενώ η απαίτηση ανέρχεται σε 2,2 εκατ. ευρώ.

Οικογένεια Ελευθερουδάκη: Το... σφυρί κατοχύρωσε τις κατοικίες των 200 τ.μ. προς 1.000.000€ την καθεμία

Πρόκειται για μία αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία-διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, ιδιοκτησίας Μαρίνας Ελευθερουδάκη, με επιφάνεια 199,65 τ.μ., μια αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία-διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου, ιδιοκτησίας Σοφίκας Ελευθερουδάκη, με επιφάνεια 199,65 τ.μ., καθώς και για το δικαίωμα υψούν του τετάρτου ορόφου, το οποίο ανήκει στις οφειλέτριες κατά ποσοστό 1/3 εξ αδιαιρέτου καθεμία από αυτές. Τα διαμερίσματα έχουν ανεγερθεί σε οικόπεδο που βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό, έκτασης 731 τ.μ.

Συγκεκριμένα η αυτοτελής, ανεξάρτητη και διακεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία του πρώτου ορόφου, που ανήκε στη Μαρίνα Ελευθερουδάκη, βγήκε με τιμή εκκίνησης 444.500 ευρώ και κατακυρώθηκε στα 1.028.000 ευρώ.

Αντίστοιχα, η αυτοτελής, ανεξάρτητη και διακεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία του δευτέρου ορόφου, που ανήκε στη Σοφίκα Ελευθερουδάκη, βγήκε με τιμή εκκίνησης 457.900 ευρώ και κατακυρώθηκε στα 1.038.000 ευρώ.

Τα διαμερίσματα αποτελούνται από χολ, living room, τραπεζαρία, τρεις κοιτώνες, κουζίνα, δύο λουτρά, δωμάτιο και λουτρό υπηρεσίας και WC ξένων. Ακόμη, στον πλειστηριασμό περιλαμβάνονταν τα 2/3 της πλήρους κυριότητας του δικαιώματος υψούν του τετάρτου ορόφου, με τιμή εκκίνησης 400 ευρώ, που κατακυρώθηκαν στα 650 ευρώ.


Η περιπέτεια των πλειστηριασμών για την οικογένεια Ελευθερουδάκη ξεκίνησε το 2020, όταν βρέθηκε στο στόχαστρο το αρχοντικό της στις Σπέτσες.