Τα «βγάζουν τα λεφτά τους» -όπως φαίνεται- η Ερμού και η Βουκουρεστίου, αφού τα ύψη των ενοικίων στους δύο πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας τούς κατατάσσουν μεταξύ των ακριβότερων της Ευρώπης. Σύμφωνα με στοιχεία της BNP Paribas Real Estate, στους δύο πεζόδρομους τα ενοίκια για καταστήματα «πρώτης προβολής» διαμορφώνονται στα 275 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο στην Ερμού και 208 ευρώ ανά τ.μ. στη Βουκουρεστίου.

Δηλαδή, για ένα εμπορικό κατάστημα 100 τ.μ. (σ.σ.: αποτελεί το «τυπικό» εμβαδόν, σύμφωνα με τους μεσίτες), ο ενοικιαστής θα πρέπει να καταβάλλει κάθε μήνα 27.500 και 20.800 ευρώ αντίστοιχα! Η Ερμού έρχεται πρώτη στην Ευρώπη στη ζήτηση από διεθνείς αλυσίδες καταστημάτων και αποτελεί τον δεύτερο ακριβότερο δρόμο στη Νότια Ευρώπη, πίσω από τις εμπορικές πιάτσες της Ρώμης και του Μιλάνου, όπου τα ενοίκια διαμορφώνονται στα 291 ευρώ/τ.μ. και 316 ευρώ/τ.μ. αντιστοίχως. Ο πεζόδρομος του ιστορικού κέντρου της Αθήνας είναι ακριβότερος ακόμη και από τις εμπορικές πιάτσες της Γερμανίας, καθώς στο Βερολίνο τα ενοίκια φτάνουν τα 250 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στη Φρανκφούρτη αγγίζουν τα 275 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: Επιδόµατα σε 1.283.016 δικαιούχους: Πληρωµές 326.7 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΑ σήµερα - Ανοίγει και πάλι η πλατφόρµα για το βοήθηµα παιδιού Α21

Η ακριβότερη εμπορική πιάτσα στην Ευρώπη

Με διαφορά, η ακριβότερη εμπορική πιάτσα από την άποψη των ενοικίων στην Ευρώπη είναι η Avenue des Champs-Élysées, γνωστή και ως «η πιο όμορφη λεωφόρος στον κόσμο», στο 8ο Δ ιαμέρισμα του Παρισιού. Εκεί υπάρχει ποικιλία καταστημάτων για όλα τα γούστα και οι τιμές των ενοικίων φτάνουν τα 1.333 ευρώ/τ.μ./μήνα! Η δεύτερη πιο ακριβή πιάτσα είναι η Oxford Street του Λονδίνου, με τα ενοίκια να διαμορφώνονται στα 517 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Ανάμεσα στους πιο ακριβούς δρόμους πολυτελείας της Ευρώπης βρίσκεται δικαιωματικά και η εμπορική πιάτσα της Βουκουρεστίου, καθώς τα μισθώματα των καταστημάτων ξεπερνούν τα 208 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.