Με διπλό τρόπο η συνταξιοδότηση των ασφαλισµένων στα Ταµεία Επαγγελµατικής Ασφάλισης, όπου για τους νέους ασφαλισµένους (µετά την 20ή/12/2023) µπαίνουν προσκόµµατα τόσο ως προς το ύψος της σύνταξης -που θα φορολογείται- όσο και ως προς τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

*Διαβάστε εδώ: Ο "χάρτης" ταξιδιών των Ελλήνων για το 2023 - Πού πήγαν, πόσα ξόδεψαν και οι top 5 χώρες

Τα παραπάνω προβλέπονται σε υπουργική απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνου Τσακλόγλου, µε την οποία εναρµονίζονται τα ισχύοντα στη νέα νοµοθεσία που διέπει την ίδρυση και τη λειτουργία των ΤΕΑ.

Με βάση την απόφαση, τα µέλη των ΤΕΑ διαχωρίζονται πλέον σε δύο κατηγορίες:
  • Στα µέλη που έχουν εγγραφεί πριν από τις 20/12/2023 (ηµεροµηνία έναρξης ισχύος του νέου νόµου), για τα οποία ισχύουν οι υφιστάµενες καταστατικές διατάξεις περί προϋποθέσεων λήψης συνταξιοδοτικής παροχής για το σύνολο του ατοµικού τους λογαριασµού (προ και µετά 31/12/2023).
  • Στα µέλη που εγγράφονται πρώτη φορά στα ΤΕΑ µετά τις 20/12/2023, για τα οποία ισχύουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις λήψης συνταξιοδοτικής παροχής, όπως ισχύουν µε τον νέο νόµο. Επίσης, σύµφωνα µε την απόφαση τα ΤΕΑ, συµµορφούµενα στις νέες ρυθµίσεις, οφείλουν να προσαρµόσουν τα καταστατικά τους ορίζοντας µε σαφήνεια τις προϋποθέσεις λήψης της παροχής για τα µέλη τους, περιλαµβάνοντας, εφόσον υφίσταται, τη διάκριση µεταξύ των µελών που έχουν εγγραφεί πριν και µετά τις 20/12/2023.


1. Οικειοθελής αποχώρηση

Σε περίπτωση οικειοθελούς αποχώρησης εργαζοµένου είναι δυνατή η λήψη της παροχής των ΤΕΑ, εφόσον ο εργαζόµενος έχει συµπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας του, χωρίς άλλες προϋποθέσεις, και εφόσον βέβαια δεν προβλέπονται αυστηρότερες προϋποθέσεις στο καταστατικό των ΤΕΑ. Σε περίπτωση που τερµατιστεί η εργασιακή σχέση, στο πλαίσιο της οποίας εργαζόµενος ήταν µέλος ΤΕΑ, χωρίς τη βούλησή του, όπως π.χ. σε περίπτωση πτώχευσης του εργοδότη ή απόλυσης του εργαζόµενου, ο τελευταίος δύναται να λάβει την παροχή που του αναλογεί ανεξαρτήτως ηλικίας και χρόνου ασφάλισης. * Για παράδειγµα, έστω εργαζόµενος ηλικίας 40 ετών απολύεται από την εργοδότρια επιχείρηση που προσέφερε συνταξιοδοτικό πρόγραµµα σε ΤΕΑ στο οποίο ήταν µέλος. Ο τελευταίος δύναται να λάβει την παροχή του συγκεκριµένου ΤΕΑ, εφόσον στο καταστατικό του τελευταίου δεν προβλέπονται αυστηρότερες προϋποθέσεις.


2. Προγράμματα

Για προγράµµατα συνταξιοδοτικών παροχών των οποίων τα µέλη φέρουν τον επενδυτικό κίνδυνο, η προκαταβολή συνταξιοδοτικής παροχής προβλέπεται σε περιπτώσεις που τα µέλη ΤΕΑ συνεχίζουν να απασχολούνται, δηλαδή εξακολουθούν να είναι ασφαλισµένα, όµως έχουν συµπληρώσει είτε το 62ο είτε το 55ο έτος της ηλικίας τους και 20 έτη ασφάλισης. ∆εδοµένου ότι στη συγκεκριµένη περίπτωση πληρούνται οι ελάχιστες προϋποθέσεις λήψης της παροχής, δηλαδή τα ενδιαφερόµενα πρόσωπα θα µπορούσαν ούτως ή άλλως να λάβουν το σύνολο της συνταξιοδοτικής παροχής τους, δύνανται εάν επιθυµούν να παραµείνουν ασφαλισµένα σε ΤΕΑ λόγω ενεργής επαγγελµατικής δραστηριότητας, να λάβουν µέχρι το πενήντα τοις εκατό (50%) της αξίας του ατοµικού λογαριασµού τους ως προκαταβολή και να αφήσουν το υπόλοιπο να σωρεύεται ώστε να λάβουν στο µέλλον την αναλογούσα παροχή. Γι’ αυτούς τους λόγους, η χρήση της σχετικής δυνατότητας δεν αποτελεί πρόωρη λήψη της παροχής και δεν επιβάλλεται η προσαύξηση των φορολογικών συντελεστών κατά 50%.


3. Πρόωρη αποχώρηση

Η πρόωρη λήψη της συνταξιοδοτικής παροχής, εφόσον έχουν διανυθεί 15 έτη ασφάλισης, χωρίς ηλικιακή προϋπόθεση επισύρει την προσαύξηση των φορολογικών συντελεστών κατά 50%. Σε αυτή την περίπτωση τα µέλη και δικαιούχοι των ΤΕΑ δεν επιτρέπεται να ζητήσουν από αυτό δάνειο ή πρόωρη προκαταβολή.


4. Οφειλόμενες εισφορές

Ως προς τις µη καταβληθείσες οφειλόµενες εισφορές, αν αυτές καταβληθούν εκπρόθεσµα και εκτός του εύλογου χρόνου, δεν προσµετρώνται στον χρόνο ασφάλισης που λαµβάνεται υπόψη για τη λήψη της συνταξιοδοτικής παροχής, πιστώνονται όµως στον οικείο λογαριασµό προκειµένου να επενδύονται στο µέλλον.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 6/06/2024