Τη δημιουργία νέου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας εντός της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προβλέπει η συμφωνία στρατηγικής σημασίας που υπέγραψε ο όμιλος με την αμερικανική πολυεθνική της Microsoft. Το Μνημόνιο Στρατηγικής Συνεργασίας (MoU) μεταξύ των δύο ομίλων εξασφαλίζει ένα αναλυτικό πλαίσιο δράσεων με σημαντικά οφέλη για την επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης και την επίτευξη των στόχων βιώσιμης καινοτομίας και ανάπτυξης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η συνεργασία περιλαμβάνει την ενίσχυση της μετάβασης σε υπηρεσίες Azure Cloud, τη βελτίωση μίας σειράς από ψηφιακές λειτουργίες, την αξιοποίηση των προοπτικών ανάλυσης δεδομένων με τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

H συνεργασία εξασφαλίζει στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πρόσβαση σε βέλτιστες πρακτικές στους τομείς όπου δραστηριοποιείται, σε εξειδικευμένους μηχανικούς της Microsoft, την περαιτέρω ανάπτυξη και ενσωμάτωση λογισμικών και ψηφιακών πλατφορμών, καθώς και την πρόσβαση στις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής, αλλά και τη διενέργεια συστηματικών εκπαιδεύσεων (upskilling & reskilling) για το ανθρώπινο δυναμικό.

«Η υπογραφή του MoU σηματοδοτεί μια εξαιρετικά θετική και πολλαπλά σημαντική εξέλιξη για τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, εξασφαλίζοντας την επιτυχή εφαρμογή των ασφαλέστερων και πιο καινοτόμων τεχνολογιών, ενώ αποτελεί μια έμπρακτη αναγνώριση της προόδου που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την ίδια τη Microsoft», δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος ΔΣ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άγγελος Μπενόπουλος.

Από την πλευρά της η διευθύνουσα σύμβουλος της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Γιάννα Ανδρονοπούλου, σημείωσε: «Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κάνει ένα τεράστιο βήμα με το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας και είναι πραγματικά εξαιρετικά στρατηγική κίνηση η γεφύρωση πιο παραδοσιακών κλάδων της οικονομίας μας με την ψηφιακή εποχή».

*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»