Ευκαιρία οικονοµικών διακοπών µε επιδότηση από 100 έως 200 ευρώ θα µπορούν να κάνουν από φέτος τον Ιούλιο έως και τον Νοέµβριο όσοι επιλέξουν να επισκεφθούν τις περιοχές της Θεσσαλίας και του Έβρου που χτυπήθηκαν πέρυσι από πληµµυρικά φαινόµενα και πυρκαγιές. Η δράση «Thessaly Evros Pass 2024», µε προϋπολογισµό 4.450.000 ευρώ, στοχεύει να ενισχύσει οικονοµικά την τουριστική δραστηριότητα των περιοχών που χτυπήθηκαν, δεν έχει εισοδηµατικά κριτήρια, ενώ οι αιτήσεις στην ειδική πλατφόρµα θα ανοίξουν στο τέλος Ιουνίου µέσω του vouchers.gov.gr.

Σε ψηφιακή κάρτα τα χρήματα της επιδότησης

Τα χρήµατα της επιδότησης, που θα διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, θα πιστώνονται σε άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες, τις οποίες οι δικαιούχοι θα µπορούν να χρησιµοποιήσουν για δαπάνες διαµονής, εστίασης και τοπικών µεταφορών.

Το πρόγραµµα θα µπορεί να αξιοποιηθεί από τους δικαιούχους την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου 2024, Σεπτεµβρίου-Οκτωβρίου 2024 και Νοεµβρίου-∆εκεµβρίου 2024, ενώ θα χωρίζεται σε τρεις προορισµούς και συγκεκριµένα:

1. «Thessaly A» για τους ∆ήµους Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και τις ∆ηµοτικές Ενότητες Αγριάς, Πορταριάς, Αρτέµιδος και Μακρυνίτσης του ∆ήµου Βόλου. Για τους δικαιούχους που θα επιλέξουν τις συγκεκριµένες περιοχές για τις διακοπές τους το voucher ανέρχεται σε 100 ευρώ.

2. «Thessaly B» για τους ∆ήµους Λίµνης Πλαστήρα, Αγιάς, Τεµπών, Πύλης (πλην των ∆ηµοτικών Ενοτήτων Γόµφων και Πιαλείων) και Μετεώρων. Στους προορισµούς αυτούς η επιδότηση ανέρχεται σε 150 ευρώ.

3. «Evros Pass 2024» για τον ∆ήµο Σουφλίου και τη ∆ηµοτική Ενότητα Φερών του ∆ήµου Αλεξανδρούπολης. Στις συγκεκριµένες περιοχές η επιδότηση διαµορφώνεται σε 200 ευρώ.

Thessaly Evros Pass 2024: Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής 

Όπως προαναφέρθηκε, το «Thessaly Evros Pass 2024» δεν έχει εισοδηµατικά κριτήρια, ενώ δικαίωµα υποβολής αίτησης έχουν οι ακόλουθες κατηγορίες πολιτών:

  • Όσοι είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, µε βάση την τελευταία εκκαθαρισµένη δήλωση φορολογίας εισοδήµατος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022.
  • Όσοι δεν έχουν οι ίδιοι ή οι ωφελούµενοί τους ως κύρια κατοικία στους επιλεχθέντες προορισµούς.
  • Όσοι δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραµµα κοινωνικού τουρισµού για την περίοδο 2023-2024. Οι δικαιούχοι µπορούν να υποβάλουν αίτηση µόνο για ένα εκ των τριών προγραµµάτων και για µία ή περισσότερες φάσεις, ωστόσο µπορούν να καταστούν ωφελούµενοι, κατόπιν κλήρωσης, µόνο για ένα πρόγραµµα σε µία φάση του προγράµµατος που επέλεξαν.

*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»