Σκυτάλη στους νέους επιστήµονες και ερευνητές, πολιτική αύξησης µισθών στις µεγαλύτερες επιχειρήσεις και µέριµνα για τις µικροµεσαίες και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, ώστε να µεγαλώσουν και να διασυνδεθούν µε τη βιοµηχανία, είναι µερικές από τις βασικές προτεραιότητες που θέτει η Ιουλία Τσέτη ενόψει των φετινών εκλογών του ΣΕΒ την ερχόµενη Τρίτη, που για πρώτη φορά θα διεξαχθούν µε δύο υποψηφιότητες και µάλιστα µε µία γυναίκα να θέλει να σπάσει το άβατο του ανδροκρατούµενου Συνδέσµου.


Ποια είναι η Τζούλια Τσέτη

«Είµαι η Τζούλια Τσέτη και είµαι υποψήφια για την προεδρία του ΣΕΒ», τόνισε µε νόηµα σε προχθεσινή εκδήλωση η επικεφαλής του Οµίλου Φαρµακευτικών Επιχει ρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), που περιλαµβάνει τις βιοµηχανίες UNI-PHARMA, InterMed, UniHerbo και την εµπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle.

Μέσα από την υποψηφιότητά της, όραµά της είναι να δώσει ελπίδα αλλά και ένα πρότυπο στις νέες και στους νέους ώστε να µείνουν στον τόπο τους και να µεγαλουργήσουν. Με αφορµή το αποτέλεσµα των ευρωεκλογών, το οποίο συνέδεσε µε τις επικείµενες εκλογές του ΣΕΒ, σχολίασε ότι «είναι µια σιωπηλή διαµαρτυρία, γιατί δεν αναλαµβάνουµε να λύσουµε τα προβλήµατα της καθηµερινότητας. Το αποτέλεσµα µας δηλώνει ότι πρέπει να ασχολούµαστε µε την καθηµερινότητα. Κατά τη γνώµη µου, το ίδιο ισχύει και για το επιχειρείν. Πρέπει να είµαστε κοντά στις επιχειρήσεις, να σταµατήσουµε την αλαζονεία και τον ελιτισµό».

Σε άλλο σηµείο της τοποθέτησής της ση µείωσε πως «εγώ αναλαµβάνω την ευθύνη να επιλύω τα καθηµερινά προβλήµατα του επιχειρείν. Αυτά που µας υποσχέθηκαν και δεν τα έκαναν πράξη. Αυτά που λιµνάζουν χρόνια». «∆εσµεύοµαι», συνέχισε, «για τη διασύνδεση όλων των επιχειρήσεων. Πρέπει να δοθούν επιταχυντές εξεύρεσης χρηµατοδότησης, αυτό είναι που ακούω στις συνεχείς επαφές που έχω µε όλες τις επιχειρήσεις».


«Οι εργαζόµενοι πρέπει να αµείβονται πολύ καλύτερα»

«Η οικονοµία έχει συνέχεια. ∆εν ξεχωρίζω αν ο ένας είναι µε δύο άτοµα επιχείρηση ή µε πέντε ή µε χίλια. Οι πιο δυνατοί έχουν υποχρέωση να κρατήσουν ενήµερους -για τις αλλαγές που προωθούν οι Βρυξέλλες και προστατευµένους τους µικρότερους. Για αυτό λέω, ενεργοποίηση του γραφείου των Βρυξελλών, πριν αυτές οι αποφάσεις γίνουν νοµοθετήµατα. Για αυτό µιλάω για ταχύτητες. Αυτό θεωρώ υποχρέωση και ευθύνη µου».

Σε άλλο σηµείο της τοποθέτησής της η κυρία Τσέτη είπε ότι δεν έχει αντιπάλους αλλά µόνο συµµάχους. «Εγώ θέλω να πάει καλά ο τόπος µου και θέλω να είναι ισότιµο µέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αυτόν τον προσανατολισµό που ανήκουµε πολιτισµικά», σηµείωσε. Αναφερόµενη στους µισθούς τάχθηκε υπέρ των αυξήσεων, δηλώνοντας ότι οι εργαζόµενοι πρέπει να αµείβονται πολύ καλύτερα. «Αυτό δεν µπορούν να το επωµιστούν οι µικρές και οι µεσαίες επιχειρήσεις. Οι µεγάλες, θεωρώ, µπορούν».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή