Ορόσηµο είναι η 1η Ιουλίου για το πακέτο των αλλαγών στα εργασιακά, καθώς από τότε ξεκινά η εφαρµογή της εξαήµερης εργασίας, η οποία θα συνδυαστεί µε την επέκταση και τη λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε 24 κλάδους της βιοµηχανίας.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα µέτρο που αφορά συγκεκριµένους κλάδους επιχειρήσεων και έχει στόχο να δώσει λύση στις επιχειρήσεις συνεχούς ροής, οι οποίες σε έκτακτες περιπτώσεις και σε συγκεκριµένες περιόδους µπορεί να έχουν µεγαλύτερη ανάγκη για απασχόληση και σε µια έκτη ηµέρα την εβδοµάδα.

Η κύρια διαφορά είναι πως πλέον οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα σύµβασης εξαήµερης απασχόλησης και όχι υπό το καθεστώς «σύµβασης πενθήµερης απασχόλησης µε προσθήκη της έκτης ηµέρας».

Καθίσταται πλέον επιτρεπτή η απασχόληση κατά την έκτη ηµέρα της εβδοµάδας, µε:

• υποχρεωτική προδήλωσή της στο Πληροφοριακό Σύστηµα «Εργάνη ΙΙ» σε κάθε περίπτωση,
• δήλωση και απόδειξη ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας του αιφνίδιου και εξαιρετικού φόρτου εργασίας για τις επιχειρήσεις µη συνεχούς λειτουργίας,
• µη δυνατότητα υπέρβασης των 8 ωρών ηµερησίως, µε απαγόρευση υπερεργασίας και υπερωρίας,
• ηµεροµίσθιο για την 6η ηµέρα απασχόλησης προσαυξηµένο κατά 40%. Και ένα ρεπό την εβδοµάδα. Στην ουσία πρόκειται για την ενεργοποίηση του εργασιακού νόµου Γεωργιάδη και η καθυστέρησή του οφείλεται στη δηµιουργία της «Εργάνης ΙΙ», ώστε να συνδυάζεται µε τους ελέγχους στην αγορά εργασίας.

Εξαήμερη εργασία: Ποιοι κλάδοι επηρεάζονται

Στο καθεστώς της εξαήµερης εργασίας ανήκουν οι φορείς του ∆ηµοσίου, οι ∆ΕΚΟ, η βιοµηχανία και κλάδοι του ιδιωτικού τοµέα συνεχούς λειτουργίας, που εφαρµόζουν σύστηµα πενθήµερης εβδοµαδιαίας εργασίας. Επίσης, στο ίδιο καθεστώς θα µπορούν να ενταχθούν χιλιάδες εργαζόµενοι, λαµβάνοντας προσαύξηση ηµεροµισθίου κατά 40% και 115% αν η έκτη ηµέρα εργασίας είναι αργία. Οι εργοδότες που εµπίπτουν στις διατάξεις του νόµου υποχρεούνται να καταχωρίζουν τα στοιχεία των χρονικών ορίων εργασίας των εργαζοµένων τους, που θα απασχοληθούν κατά την έκτη ηµέρα, στη δήλωση οργάνωσης του χρόνου εργασίας πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζόµενους. Για παράδειγµα, αν ένας εργαζόµενος εργάζεται από ∆ευτέρα έως Παρασκευή και εκτάκτως χρειάζεται να εργαστεί και το Σάββατο της ίδιας εβδοµάδας, το Σάββατο θα πληρωθεί µε το επιπλέον 40%, χωρίς να λάβει πρόσθετη µέρα ανάπαυσης. Αλλος εργαζόµενος εργάζεται από ∆ευτέρα έως Πέµπτη και την Παρασκευή έχει νόµιµη άδεια απουσίας και το Σάββατο προγραµµατισµένη εργασία. Το Σάββατο θα πληρωθεί το ηµεροµίσθιό του προσαυξηµένο κατά 30%, χωρίς επιπλέον µέρα ανάπαυσης.

Να σηµειωθεί ότι εκτός των ιδιωτικών επιχειρήσεων, σε έκτη ηµέρα µπορούν να απασχοληθούν εργαζόµενοι σε ΟΤΑ, ∆ΟΥ, ∆ΕΗ, ΕΥ∆ΑΠ και άλλες επιχειρήσεις του ευρύτερου τοµέα που σχετίζονται µε εργασίες που εξυπηρετούν το κοινό.

Οι εξαιρέσεις

Σε περιπτώσεις που επιχειρήσεις ή εκµεταλλεύσεις έχουν νυχτερινές βάρδιες πενθηµέρου (00.01-06.00), δεν επιτρέπεται επ’ ουδενί η απασχόλησή τους 6η µέρα κατά τη νυχτερινή βάρδια. Μέχρι στιγµής, η εξαήµερη απασχόληση προβλέπεται κυρίως σε κλαδικές συµβάσεις, όπως στον κλάδο του επισιτισµού και του τουρισµού.
Μάλιστα, σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται ότι εάν οι µισθωτοί στον επισιτισµό εργαστούν σε ηµέρες ανάπαυσής τους, λαµβάνουν πρόσθετη αµοιβή και συγκεκριµένα αποζηµίωση ίση µε ένα ηµεροµίσθιο για κάθε ηµέρα ανάπαυσης που εργάστηκαν, το οποίο θα καταβάλλεται προσαυξηµένο κατά 75% εφόσον η απασχόληση σε ηµέρα ανάπαυσης λάβει χώρα την Κυριακή ή σε ηµέρα θεσµοθετηµένης από την εργατική νοµοθεσία αργίας. Σε περιπτώσεις που έχει διαπιστωθεί αναντιστοιχία της πραγµατικής απασχόλησης µε τις καταχωρίσεις της Ψηφιακής Κάρτας, προβλέπεται η επιβολή προστίµου ύψους 10.500 ευρώ ανά εργαζόµενο.

Υπενθυµίζεται, τέλος, πως η εξαήµερη εργασία είναι νοµοθετηµένη από το 2005 και αφορά αποκλειστικά και µόνο συγκεκριµένες οικονοµικές δραστηριότητες συνεχούς λειτουργίας (π.χ. τα διυλιστήρια).

Πού θα εφαρµόζεται

Οι κλάδοι στους οποίους συνδυάζεται η εφαρµογή της εξαήµερης εργασίας µε την υποχρέωση λειτουργίας της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας από την 1η Ιουλίου, οπότε παύει να ισχύει η πολιτική περίοδος:

Βιοµηχανία τροφίµων, Ποτοποιία, Παραγωγή προϊόντων καπνού, Παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλών, Κατασκευή ειδών ένδυσης, Βιοµηχανία δέρµατος και δερµάτινων ειδών, Βιοµηχανία ξύλου και κατασκευή προϊόντων από ξύλο και φελλό, εκτός από έπιπλα, κατασκευή ειδών καλαθοποιίας και σπαρτοπλεκτικής, Χαρτοποιία και κατασκευή χάρτινων προϊόντων, Εκτυπώσεις και αναπαραγωγή προεγγεγραµµένων µέσων, Παραγωγή χηµικών ουσιών και προϊόντων, Παραγωγή βασικών φαρµακευτικών προϊόντων και φαρµακευτικών σκευασµάτων, Κατασκευή προϊόντων από ελαστικό (καουτσούκ) και πλαστικές ύλες, Παραγωγή άλλων µη µεταλλικών ορυκτών προϊόντων, Παραγωγή βασικών µετάλλων, Κατασκευή µεταλλικών προϊόντων, µε εξαίρεση τα µηχανήµατα και τα είδη εξοπλισµού, Κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, Κατασκευή ηλεκτρολογικού εξοπλισµού, Κατασκευή µηχανηµάτων και ειδών εξοπλισµού (που δεν καταχωρίζονται αλλού), Κατασκευή µηχανοκίνητων οχηµάτων, ρυµουλκούµενων και ηµιρυµουλκούµενων οχηµάτων, Κατασκευή λοιπού εξοπλισµού µεταφορών, Κατασκευή επίπλων, Αλλες µεταποιητικές δραστηριότητες, Επισκευή και εγκατάσταση µηχανηµάτων και εξοπλισµού, Λιανικό εµπόριο, εκτός από το εµπόριο µηχανοκίνητων οχηµάτων και µοτοσικλετών.

*Δημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη Απογευματινή»