«Έχουμε τη χαρά να σημειώσουμε τη σημαντική και καταλυτική συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς στην προσέλκυση επενδύσεων και ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας», ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ, Παναγιώτης Μούργος, ο οποίος παρευρέθηκε στο 28ο Ετήσιο Συνέδριο «Economist Government Roundtable».

Αναλυτικά, όπως τόνισε ο κ. Μούργος: «Το 2019 κάναμε τα εγκαίνια του εργοστασίου μας παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ όταν η Ελλάδα επιλέχθηκε σε ένα διεθνές περιβάλλον ως η κατάλληλη χώρα για την επένδυση αυτή. Η Ελλάδα είναι από τότε ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, με ικανό ανθρώπινο δυναμικό και είναι επίσης το hub για να εξάγουμε αυτά τα μηχανήματα ανακύκλωσης στην Ευρώπη.

Η χώρα μπορεί να πρωτοπορεί, να καινοτομεί και να είναι σημείο αναφοράς στον τομέα της κυκλικής οικονομίας».

Μούργος: Καθοριστική η συνεργασία με τα υπουργεία για την ανάπτυξη επενδύσεων

«Η συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι καθοριστική γιατί η χώρα έχει πλέον ένα άρτιο θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της οικονομίας στο οποίο μπορεί κανείς να σχεδιάσει επενδύσεις» ανέφερε ο κ. Μούργος και συνέχισε:

«Σημαντικές είναι και οι υποστηρικτικές πολιτικές από το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ με προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης. Ικανοποιούνται οι ανάγκες της αγοράς δίνοντας προστιθέμενη αξία στη χώρα. Όταν έγιναν τα εγκαίνια υποσχεθήκαμε 90 νέες θέσεις εργασίας. Σήμερα έχουμε 400 θέσεις και έχουμε δεσμευτεί για 1.000 νέες, μόνιμες, πράσινες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας έως το 2026.

Αυτό σημαίνει ότι οι επενδύσεις δημιουργούν θέσεις, κοινωνική συνοχή και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κάνουν προγράμματα εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης έτσι ώστε τα κέρδη των επιχειρήσεων να επιστρέφουν ως μέρισμα στην κοινωνία.

Γι’ αυτό κι εμείς ως όμιλος ΤΕΧΑΝ, έχουμε τρέξει ένα μεγάλο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, σύμφωνα με το οποίο εμείς διαθέτουμε 1 εκατ. Ευρώ και ο κόσμος θα αποφασίσει πώς θα το μοιράσει. Πριν λίγο διάστημα έγινε η ψηφοφορία από τους πολίτες, στο καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, κατατέθηκαν προτάσεις από πολλούς φορείς σε τέσσερις τομείς: Κοινωνία, Περιβάλλον, Παιδεία, Υγεία.

Είναι σημαντικό ότι η κυβέρνηση βοηθά και με τη συνεργασία θα δούμε καλύτερα αποτελέσματα. Ως όμιλος υποσχόμαστε ότι θα ξεπεράσουμε τον στόχο των νέων θέσεων εργασίας, ως ένα μέρισμα που επιστρέφουμε στην κοινωνία, αλλά και νέες επενδύσεις στους τομείς της κυκλικής οικονομίας, που είναι ένας κομβικός παράγοντας ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη».