Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και Ισότητας στο Warwick Business School στο The Shard στο Λονδίνο.

Το συνέδριο με θέμα "Social Enterprise and Gender Equality" πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Warwick Impact Fund του Warwick Business School και σε συνεργασία με την Women in Banking and Finance, με πρωτοβουλία του οικονομολόγου Δρ. Παναγιώτη Κυριακόπουλου, μεταδιδακτορικού ερευνητή στο Warwick Business School στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διακεκριμένοι Ομιλητές

Ομιλητές μεταξύ άλλων ήταν ο μεταδιδακτορικός ερευνητής επιχειρηματικότητας, Δρ. Παναγιώτης Κυριακόπουλος, η πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, Eleanor Shaw, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan, Michael Bull, η πρόεδρος της κοινωνικής επιχείρησης Women in Banking and Finance και CEO του Wisdom Council, Anna Lane, η επικεφαλής των εταιρικών συνεργασιών της κοινωνικής επιχείρησης Women in Banking and Finance, Nicky King, και η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Πειραιά και δημοσιογράφος, Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Σημαντικές Τοποθετήσεις

Στον χαιρετισμό και στην ομιλία του, ο Δρ. Παναγιώτης Κυριακόπουλος ανέφερε: “Είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται δράσεις που έχουν ως σκοπό την αύξηση του κοινωνικού αντίκτυπου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελλάδα. Νιώθω μεγάλη χαρά που έχω την ευκαιρία, μπροστά σε υπεύθυνους χάραξης πολιτικών, να παρουσιάσω μια σειρά από προτάσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της ισότητας των φύλων. Η κοινωνική επιχειρηματικότητα, αν και δεν είναι παραδοσιακή μορφή επιχειρηματικότητας, είναι εξίσου σημαντική, καθώς έχει κοινωνικό σκοπό, όπως η μείωση της φτώχειας και των ανισοτήτων."

Όπως αποκλειστικά δήλωσε στα parapolitika.gr ο Δρ. Παναγιώτης Κυριακόπουλος, η έκθεσή του για προτάσεις χάραξης πολιτικών έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της κοινωνικής επιχείρησης Women in Banking and Finance. Στο τρέχον στάδιο, η έκθεση έχει διανεμηθεί σε συνεργάτες της κοινωνικής επιχείρησης για συλλογή ανατροφοδότησης (feedback) και, μετά την ολοκλήρωσή του, θα κατατεθεί στο Υπουργείο Οικονομικών (HM Treasury) του Ηνωμένου Βασιλείου.

kyriakopoulos1












Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Πειραιά και δημοσιογράφος, Ανδριάνα Ζαρακέλη, έδωσε μια σημαντική ομιλία για τη γυναικεία ενδυνάμωση και τη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

zar













Η πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, Eleanor Shaw, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Είναι ζωτικής σημασίας να ενισχύσουμε τις κοινωνικές επιχειρήσεις που ιδρύονται από γυναίκες. Συχνά, όμως, αντιμετωπίζουν προκλήσεις όσον αφορά την πρόσβαση σε χρηματοδότηση.”



Η πρόεδρος της κοινωνικής επιχείρησης Women in Banking and Finance και CEO του Wisdom Council, Anna Lane, τόνισε πως ο στόχος της Women in Banking and Finance στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι να προωθήσει την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών στον τομέα της τραπεζικής και χρηματοοικονομικής βιομηχανίας, προάγοντας την πρόσβαση στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την επαγγελματική ανάπτυξη για τις γυναίκες που ενδιαφέρονται να εργαστούν σε αυτούς τους τομείς.

lane