Είδος προς εξαφάνιση είναι πλέον τα σπίτια, με τους επιτυχόντες των Πανελληνίων να προσπαθούν να λύσουν έναν δυσεπίλυτο «γρίφο» για την εύρεση της φοιτητικής τους στέγης.

Οι γονείς θα πρέπει να βάλουν «βαθιά το χέρι στην τσέπη», προκειμένου να στηρίξουν τα όνειρα των παιδιών τους μετά τον αγώνα που έκαναν, για να πετύχουν στις Πανελλαδικές και να κερδίσουν μία θέση στα ΑΕΙ της χώρας.

Διαβάστε ακόμα: Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Στις 31 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις - Αναλυτικά η διαδικασία

Γονείς και φοιτητές λένε «κάθε πέρσι και καλύτερα», καθώς διαπιστώνουν ότι οι εκτός έδρας σπουδές είναι ιδιαίτερα δαπανηρές κι αυτό γιατί τα μικρά διαμερίσματα, ιδιαίτερα σε περιοχές κοντά στα πανεπιστήμια, είναι είδος προς εξαφάνιση, αφού πολλοί ιδιοκτήτες έχουν διαθέσει τα ακίνητά τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενώ οι τιμές των ενοικίων εμφανίζονται σημαντικά αυξημένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2t9aja4h12p)
Για παράδειγμα, η φοιτήτρια Ειρήνη – Ελπίδα Ζέρβα έχει ήδη ριχτεί στην έρευνα για φοιτητική στέγη μαζί με τους γονείς της, με την ίδια να κάνει λόγο για μία αγχωτική διαδικασία.

«Τα ενοίκια κυμαίνονται γύρω στα 400 – 600 ευρώ. Είναι πολύ ακριβά», είπε, μιλώντας στο MEGA.

Φοιτητική στέγη: Πολλοί εξετάζουν το ενδεχόμενο της συγκατοίκησης

Από την πλευρά του, ο Κοσμάς Θεοδωρίδης, πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ένωσης Μεσιτών, ανέφερε στο MEGA πως τα φοιτητικά σπίτια είναι ιδιαίτερα ακριβά για τη μέση ελληνική οικογένεια, ενώ πολλοί είναι οι φοιτητές που εξετάζουν το ενδεχόμενο της συγκατοίκησης, ενός φαινομένου που συναντάται συχνά στο εξωτερικό.