«Με βάση τη ροή που υπάρχει, φαίνεται ότι η διαδικασία της υποβολής φορολογικών δηλώσεων μπορεί να ολοκληρωθεί έως τις 26 Ιουλίου που λήγει η σχετική προθεσμία», ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστος Δήμας, προτρέποντας τους φορολογούμενους που δεν έχουν υποβάλει ακόμη τη δήλωσή τους να το κάνουν άμεσα.

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ και Στέλιου Φωτόπουλου από την Ελληνική Λύση, ο κ. Δήμας ενημέρωσε ότι μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 5.309.978 δηλώσεις φυσικών προσώπων.

«Για εκδικητική τακτική της κυβέρνησης απέναντι στους φοροτεχνικούς», μίλησε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος παρατήρησε ότι είναι αδύνατον να υποβληθούν περίπου 1.600.000 δηλώσεις σε οκτώ ημέρες, δηλαδή 200.000 την ημέρα. «Δεν βγαίνει ο λογαριασμός», είπε χαρακτηριστικά.

«Το σύστημα δεν μπορεί να αντέξει την υποβολή 200.000 δηλώσεων την ημέρα», ανέφερε ο Στέλιος Φωτόπουλος, ζητώντας να δοθεί παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στη δευτερολογία του, πάντως, ο κ. Δήμας, αφού επανέλαβε την προτροπή του προς τους πολίτες να σπεύσουν να καταθέσουν τη φορολογική τους δήλωση, υπολόγισε ότι καθημερινά έως τη λήξη της προθεσμίας οι υποβληθείσες δηλώσεις θα είναι περίπου 140.000.