Την κάλυψη της μετοχής της Intrakat, με σύσταση overweight και δίνοντας τιμή-στόχο τα 6,4 ευρώ ανά μετοχή, ξεκινά η Euroxx. Η μετοχή έκλεισε την Παρασκευή στα 5 ευρώ, που σημαίνει ότι η χρηματιστηριακή βλέπει περιθώριο ανόδου 28%.

Διαβάστε ακόμα: Intrakat - Άκτωρ ένα "θηρίο που ξυπνάει" - Στόχος ο πολλαπλασιασμός της οικονοµικής του απόδοσης το 2026

Τι αναφέρει η Euroxx

Όπως σημειώνει η Euroxx, «ξεκινάμε την κάλυψη της Intrakat, της δεύτερης μεγαλύτερης ελληνικής κατασκευαστικής». Η Intrakat βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά τώρα είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί την ανάπτυξή της στον κατασκευαστικό χώρο. Αυτή η στροφή θα είναι εμφανής στην κερδοφορία κατά τα επόμενα τρία χρόνια, με τα EBITDA το 2026 να φτάνουν τα 180 εκατ. ευρώ, από μόλις 16 εκατ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Euroxx.

Έτοιμη να εκμεταλλευτεί τα οφέλη της κατασκευαστικής έκρηξης. Ο ελληνικός κατασκευαστικός τομέας έχει ήδη αρχίσει να ανακάμπτει μετά τη μαζική πτώση κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης. Αυτό είναι εμφανές από την ισχυρή αύξηση του ανεκτέλεστου υπολοίπου και τον προγραμματισμό των έργων που βρίσκονται μπροστά μας. «Πιστεύουμε ότι η Intrakat είναι πλέον έτοιμη να εκμεταλλευτεί αυτή την ανάπτυξη και αναμένουμε νέες παραγγελίες ύψους >10 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια, επιπλέον του σημερινού ανεκτέλεστου υπολοίπου ύψους 4,9 δισ. ευρώ. Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε κύκλο εργασιών περίπου 2,4 δισ. ευρώ το 2026Ε (από 850 εκατ. ευρώ proforma το 2023), EBITDA 180 εκατ. ευρώ και ROE περίπου 30%», σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές από κατασκευές θα επανεπενδύονται σε ΣΔΙΤ και ΑΠΕ. Στην περίοδο 2024-27 η Euroxx αναμένει ισχυρή παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών από τον κατασκευαστικό τομέα με παραγωγή EBITDA κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων ετών άνω των 500 εκατ. ευρώ με περιορισμένες ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης και κεφαλαιουχικές δαπάνες συντήρησης στην περιοχή των 20-40 εκατ. ευρώ. Αυτή η ταμειακή ρευστότητα των κατασκευών θα επανεπενδυθεί σε ΣΔΙΤ (συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα), παραχωρήσεις και σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ). Η διοίκηση αναμένει ότι το EBITDA από ΣΔΙΤ να φθάσει τα 44 εκατ. ευρώ από το 2030 και μετά και στοχεύει σε ένα μακροπρόθεσμο μείγμα χαρτοφυλακίου 40% κατασκευές, 30% ΣΔΙΤ και 30% ΑΠΕ.

eurox-intrakat