Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» για υποψήφιους/υποψήφιες που θέλουν να αναλάβουν τη φύλαξη μωρών και νηπίων

Η αμοιβή των «Νταντάδων της Γειτονιάς» κυμαίνεται αναλόγως αν πρόκειται για πλήρες ή μειωμένο ωράριο και οι ώρες εργασίας καθορίζονται ιδιωτικά από τους γονείς σε συνεννόηση με τον πιστοποιημένο φροντιστή των μωρών και των νηπίων. Προϋπόθεση είναι να δηλώσουν οι ενδιαφερόμενοι/ες τη διαθεσιμότητα ωρών εργασίας. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων γίνεται χωρίς παράβολο.

''Νταντάδες της Γειτονιάς'': Τι κάνει μία πιστοποιημένη νταντά ή ένας πιστοποιημένος φροντιστής μωρών και παιδιών

  • Παρέχει υπηρεσίες φύλαξης και φροντίδας στα βρέφη και νήπια μιας ή περισσότερων οικογενειών.
  • Η ηλικία των βρεφών και νηπίων που φροντίζει είναι από 2 μηνών έως 2,5 ετών.
  • Η φροντίδα παρέχεται στο σπίτι του παιδιού ή στο σπίτι του επιμελητή/τριας κατόπιν συνεννόησης με τον γονέα.
  • Η παροχή υπηρεσιών από τους επιμελητές γίνεται τις ημέρες και ώρες που δηλώνουν διαθεσιμότητα, κατόπιν συνεννόησης με τον γονέα.

Για την παροχή μιας πιο ολοκληρωμένης εικόνας σας στους γονείς, η πλατφόρμα σας δίνει τη δυνατότητα να αναρτήσετε προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά κάποια στοιχεία αυτοπαρουσίασης (link), όπως πρόσφατη φωτογραφία (απλή τύπου jpeg) και βιογραφικό σημείωμα ή να συμπληρώσετε λίγα λόγια για να παρουσιάσετε τον εαυτό σας

Το πρόγραμμα αναμένεται να καλύψει πιλοτικά 61 δήμους της χώρας. Σημειώνεται πως υπάρχει επιδότηση 300 έως 500 ευρώ ανάλογα με τις ώρες εργασίας των νταντάδων και οι γονείς συμπληρώνουν αυτοί το ποσό που θα συμφωνήσουν.

Διαβάστε ακόμα: “Νταντάδες της γειτονιάς”: 500 ευρώ σε παππούδες ή γιαγιάδες που προσέχουν τα εγγόνια τους

Σε πρώτη φάση δημιουργείται το «Μητρώο Επιμελητών». Η πλατφόρμα ntantades.gov.gr είναι ήδη ανοιχτή και προσκαλεί όσους θέλουν να απασχοληθούν ως επιμελητές να υποβάλουν τις αιτήσεις τους αλλά και να έχουν σχετικό πιστοποιητικό επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Τι προσόντα απαιτούνται

Εκπαιδευτικό πιστοποιητικό: Αντίγραφο τίτλου βρεφονηπιοκόμου ή ισότιμου τίτλου.

Ιατρικά Πιστοποιητικά: Πιστοποιητικά από ψυχίατρο, δερματολόγο και παθολόγο ή γενικό ιατρό που βεβαιώνουν την καταλληλότητα ως προς την ψυχική και σωματική υγεία.

Πιστοποιητικό Πρώτων Βοηθειών: Πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά.

Ποινικό Μητρώο: Αντίγραφο ποινικού μητρώου.

Υπεύθυνη Δήλωση: Δήλωση που βεβαιώνει την μη ύπαρξη δικαστικών εκκρεμοτήτων του/της υποψηφίου νταντάς.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του isotita.gr ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2103258080 και 2103258090, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 το πρωί με 8 το απόγευμα ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση ntantades@yeka.gr.