«Καλπάζει» η ακρίβεια στη χώρα μας καθώς οι τιμές βασικών αγαθών έχουν πάρει τέτοια ανοδική πορεία, ώστε παραμένουν απλησίαστα για πολλά νοικοκυριά.

Η κατάσταση φαίνεται πως θα είναι δύσκολη και τον Αύγουστο, με τις τιμές στα προϊόντα στα σουπερμάρκετ να παραμένουν στα ύψη, μετά και τη νέα άνοδο του πληθωρισμού τον Ιούλιο που διαμορφώνεται στο 3%.

«Με παρακάλια δεν πέφτουν οι τιμές»

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος μιλώντας στο MEGA: «Από τα στοιχεία που έβγαλε εχθές η Eurostat, μας δείχνει ότι δε θα είναι καλός ο μήνας γιατί από το 2,3% που ήταν ο πληθωρισμός τον Ιούνιο, εκτοξεύτηκε στο 3%. Αυτό σημαίνει νέες αυξήσεις στα τρόφιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, στις υπηρεσίες, στα καύσιμα».

Αναφορικά με τη συνάντηση που είχε εχθές ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, με εκπροσώπους των σουπερμάρκετ καθώς και με εκείνους των βιομηχανιών τροφίμων και των πολυεθνικών, όπου τους ζήτησε να μειώσουν το μεσοσταθμικό τους κέρδος και τις τιμές ιδιαίτερα το φθινόπωρο που ανοίγουν τα σχολεία, ο κ. Ραυτόπουλος σημειώνει: «Με παρακάλια και να εκλιπαρεί ο κάθε υπουργός είτε τους βιομηχάνους είτε την ένωση ελληνικών σουπερμάρκετ, δεν πέφτουν οι τιμές».

Και προσθέτει: «Όσο η αγορά λειτουργεί ασύδοτη, όσο οι ορέξεις της απληστίας των κερδών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, έχουμε αυτά τα αποτελέσματα και θα συνεχίσουμε να τα έχουμε».


Αύξηση και στην τιμή του καφέ

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Ραυτόπουλο, μέσα στον Σεπτέμβρη αναμένεται να δούμε και δεύτερη αύξηση στην τιμή του καφέ και του κακάο, αφού όπως τόνισε: «Μέσα στον Σεπτέμβριο έπεται το δεύτερο κύμα αυξήσεων λόγω του Βιετνάμ που βγαίνει η ποικιλία Robusta και από την Βραζιλία που είναι ο Arabica. Θα δούμε μεγαλύτερες αυξήσεις».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34bzv45hpe9)