Στα ύψη είναι οι τιμές των καυσίμων, ειδικά στα νησιά, τα οποία όποιος επισκευθεί θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του.

Οι μέσες τιμές της αμόλυβδης στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα έχουν ήδη ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ οι τιμές και σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας βρίσκονται κοντά σε αυτό το επίπεδο.

Στα Δωδεκάνησα, στη Ρόδο, η τιμή της 95άρας κυμαίνεται από 1,91 έως 2,35 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Κω η τιμή της βενζίνης φτάνει έως και τα 2,119 ευρώ.

Την περασμένη εβδομάδα η μέση πανελλαδική τιμή στα καύσιμα σημείωσε μικρή αποκλιμάκωση, καθώς από 1,886 ευρώ το λίτρο που ήταν η μέση τιμή της αμόλυβδης την Παρασκευή 26 Ιουλίου, μία εβδομάδα μετά, την Παρασκευή (2/8), οι τιμοληψίες έδειξαν μείωση κατά 5 λεπτά, στα 1,881 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με το δελτίο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων την Παρασκευή (2/8) ήταν στο νομό Κυκλάδων 2,126 ευρώ το λίτρο, ενώ στο νομό Δωδεκανήσου 2,042 ευρώ το λίτρο.

Πολλοί εκδρομείς έφυγαν με γεμάτα ρεζερβουάρ για να περιορίσουν το κόστος των μετακινήσεών τους, καθώς στην Αττική η μέση τιμή ήταν στα 1,842 ευρώ, σημαντικά χαμηλότερη από τις τουριστικές περιοχές. Υπάρχουν και εκείνοι που επέλεξαν να μην πάρουν το αυτοκίνητό τους φέτος.

Χθες (4/8) η τιμή της 95άρας αμόλυβδης στο νομό Αττικής, έφτανε έως και τα 1,839 ευρώ.


times-venzinis